2015-01-10 14:15:48
Φωτογραφία για Το όνειρο των ορφανών του ΣΥΡΙΖΑ
 ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

Για όσους ονειρεύονταν μια θέση στον ήλιο της Κουμουνδούρου, έμοιαζαν όλα να είναι πιθανά.

Για όλα φταίει η Θεοδώρα Τζάκρη που με τις Louboutin στο χέρι τρύπωσε στην Κουμουνδούρου πρώτη. Οχι μόνο εκείνη δηλαδή, αλλά και ο Θανάσης Οικονόμου που ήρθε με φόρα απ’ το ΠΑΣΟΚ, πάτησε στη ΔΗΜΑΡ και προσγειώθηκε στο μπαλκόνι του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε πια, για όσους ονειρεύονταν μια θέση στον ήλιο της Κουμουνδούρου, έμοιαζαν όλα να είναι πιθανά.

Σαν τα παιδάκια στο ορφανοτροφείο, που ονειρεύονται πως μια μέρα θα έρθει η μαμά τους να τα πάρει και θα είναι πριγκίπισσα, τα ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν μήνες με την προοπτική της υιοθεσίας να φωτίζει την πολιτική τους θλίψη. Αλλά όπως αποδείχθηκε όταν του φορτώθηκαν τα αγνώστου πολιτικού πατρός τέκνα της ΔΗΜΑΡ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καμία διάθεση να μεγαλώσει τη φαμίλια του. Τουλάχιστον όχι πριν ζητήσει τεστ πατρότητας
. Στο οποίο τον πρωτότοκο της ΔΗΜΑΡ, τον Φώτη Κουβέλη, τον πρόδωσε το μικροπολιτικό dna του. Γιατί μπορεί μετά που ο Αλέξης Τσίπρας τον εγκατέλειψε ξανά στο ορφανοτροφείο της Αριστεράς, εκείνος να είπε πως «δεν μας εξαπάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά μάλλον το έκανε για να παρηγορήσει τις αδελφούλες του, που ακόμα σπαράζουν στα κανάλια. Η Μαρία Ρεπούση, ας πούμε, έχει περιπέσει σε τέτοια απελπισία, που σαν το μικρό Ρεμί του Εκτορος Μαλό, έχει αποφασίσει να μείνει «Χωρίς Οικογένεια» στην πολιτική, τουλάχιστον μέχρι να κοπάσει ο πόνος της ή να περάσουν οι εκλογές. Ο,τι συμβεί πρώτο.

Εκ των υστέρων, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ με το γέρο Φέιγκιν που βασάνιζε τον Ολιβερ Τουίστ. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα, που έψαχνε ένα ζεστό πολιτικό κρεβατάκι για το σαρκίο της, άκουσε το ΣΥΡΙΖΑ να της προτείνει το ράντζο στον πάτο του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε αντίθεση με τον μικρό Ολιβερ Τουίστ, εκείνη αρνήθηκε τ’ αποφάγια που της πέταξε ο εκμεταλλευτής αριστερών ψυχών. «Και 1η θέση στο Επικρατείας να μου έδινε, εγώ πάλι θα αρνιόμουν!», είπε η περήφανη Χρυσούλα Γιαταγάνα, ξεχνώντας πως απ’ την Εκθεση Θεσσαλονίκης κυνηγούσε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος δεν της έριχνε ούτε ματιά. Βλέπετε, η πικρή αλήθεια είναι πως οι υποψήφιοι γονείς προτιμούν τα πιο χαρισματικά παιδάκια. Ή, στην περίπτωσή μας, αυτά που φέρνουν τις πιο πολλές ψήφους.

Ετσι άλλωστε αποφασίστηκε η υιοθεσία της άταχτης Ραχήλ Μακρή, που είχε και καλή σχέση με τη βιολογική συριζαία κόρη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κι αν ως πάτερ φαμίλιας ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτηκε προς στιγμήν να στείλει το ατίθασο υιοθετημένο στα Γρεβενά, η Ραχήλ πάτησε τις τσιρίδες, και τελικά πέρασε το δικό της. Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ τον Μάρκο Μπόλαρη, που τον αποκλήρωσαν προτού καν τον υιοθετήσουν! Εκείνος ως πολύτεκνος, βέβαια, είχε καταλάβει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έψαχναν για γιους, αλλά για παραγιούς. Και κυρίως πως την παπανδρεϊκή αγάπη δεν θα τη βρει πουθενά αλλού. Κι έτσι, η αναθέρμανση του φλερτ με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόσυρση. Φταίει ο Μάρκος Μπόλαρης που φάνηκε απρόθυμος άραγε, ή ο Γιώργος Παπανδρέου που τον κόρταρε ασύστολα; Το δίλημμα είναι σαν εκείνο με το αυγό και την κότα, οπότε μπορείτε να μοιράσετε και τους ρόλους κατά το δοκούν. Πάντως, η κατάληξη ήταν ολόιδια με εκείνη της Μιλένας Αποστολάκη. Και με εκείνη της «Μιλένας» του Μάκη Αγούδημου επίσης. Ως έμπειρη πολιτικός, βέβαια, η κ. Αποστολάκη πρέπει να διείδε τη μοίρα της απ’ τη μέρα που πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Μητρόπουλου να δείξει το αριστερό της πεντιγκρί, και ο Δημήτρης Στρατούλης που καθόταν μια θέση μακριά όλο κοίταζε προς την άλλη πλευρά. Μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη της μίλησε με αγάπη, όπως μιλούσε η Αννι στην Κάντυ – Κάντυ όταν εκείνη είχε υιοθετηθεί και η φίλη της όχι. Αλλά καθώς τα δύστυχα ορφανά πάντα ελπίζουν, η Μιλένα Αποστολάκη, όπως και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όλο και περίμεναν το περιστέρι που αμόλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνο, όμως δεν έφτασε ποτέ. Ισως γιατί το πυροβόλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και το ξεπουπούλιασαν οι σύνεδροι στο Τάε Κβον Ντο, που το περασμένο Σάββατο φώναζαν εν χορώ «όχι άλλους γυρολόγους στα ψηφοδέλτια»! Γιατί όπως ίσως ξέρετε, τα παιδιά είναι πολύ σκληρά. Ειδικά όταν τους λες να μοιραστούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, χωρίς να τους δώσεις ούτε μια καραμέλα για αντάλλαγμα.

http://www.kathimerini.gr/798879/article/epikairothta/politikh/to-oneiro-twn-orfanwn-toy-syriza
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ