2015-01-10 16:14:14
Φωτογραφία για ΜΙΤΣΕΛ : ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα "abc.es" παραχώρησε ο Μίτσελ, όπου για μια ακόμα φορά κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα δεν έπαιζε καλά και ως εκ τούτου, εμφανίστηκαν μερικά προβλήματα.

Ο πρώην πλέον προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως φεύγει περήφανος από την ομάδα, χαρακτηρίζοντας θαυμάσια την εμπειρία αυτή, των δύο χρόνων δηλαδή που έμεινε στην Ελλάδα. Ο Μίτσελ είπε επίσης, πως πριν από περίπου τρεις μήνες, είχε ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται έναν πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Έπαιξε στο Champions League, τώρα συνεχίζει στο Europa. Τι ανάγκασε τον κ. Μαρινάκη να σας απολύσει;

Ο πρόεδρος μου είπε πως πρέπει να προστατέψει τα συμφέροντα του συλλόγου και είναι πολύ απαιτητικός. Παρόλο που είχαμε πέντε συνεχόμενες νίκες, την Κυριακή κερδίσαμε 2-1 τον Πλατανιά, είχαμε προβλήματα και ήθελε περισσότερα, να παίζουμε καλύτερα δηλαδή. Το δέχομαι, αλλά δεν το ενστερνίζομαι.


Ο κ. Μαρινάκης πούλησε τέσσερις παίκτες και δεν τους αντικατέστησε με ποιοτικούς, του ιδίου επιπέδου. Τώρα, έφυγε και ο Αμπιντάλ. Είναι μια ομάδα που πουλάει.

Άφησε αυτούς τους τέσσερις παίκτες, ενώ ναι, έφυγε και ο Αμπιντάλ. Αλλά αυτό θα ήταν μια φθηνή δικαιολογία σχετικά με τις πωλήσεις. Παίξαμε δύο συνεχόμενα Champions League και διατηρηθήκαμε σταθεροί. Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πουλάει περισσότερο. Ανακατεύει την αγορά. Αλλά η αλήθεια είναι επίσης πως είμαστε χαρούμενοι από τα δύο Champions League που παίξαμε. Το πρόβλημα ήταν πως είμαστε έναν πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και πίστευαν ότι θα έπρεπε να ήμασταν πρώτοι. Σχετικά με το αντίο του Αμπιντάλ, το ήξερα δύο μήνες πριν και είχα κάνει το πλάνο μου. Θα γίνει γνωστό σε μερικές ημέρες.

Γράψατε ιστορία με αυτή την ομάδα στην Ευρώπη και σας έδιωξαν. Δεν είναι κατανοητό αυτό.

Στο Champions League πέρυσι προχωρήσαμε και πετάξαμε στα σχοινιά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος, μαζέψαμε εννέα βαθμούς, που είναι η καλύτερη συγκομιδή μιας ομάδας στην τρίτη θέση, ενώ συνεχίζουμε στο Europa League. Κοιτάξτε, πριν από τρεις μήνες συζητούσαμε για την ανανέωσή μου.

Τι έγινε και απολυθήκατε;

Το συμβόλαιό μου τελείωνε τον Ιούνιο και τρεις μήνες πριν ξεκινήσαμε να συζητάμε για την ανανέωσή μου. Γνωρίζω την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ξέρω ότι λειτουργεί καλά. Εδώ είναι φυσιολογική μια αλλαγή τεχνικού μετά από επτά ματς. Έλεγα και ένα ανέκδοτο πως σε μια σεζόν αντιμετώπισα έναν προπονητή που πήγε σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Αλλά στην Ελλάδα έζησα μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι Έλληνες μας συμπεριφέρθηκαν καλά. Και σε εμένα και στη γυναίκα μου. Τώρα, που δεν βρίσκομαι πια στην ομάδα, οι άνθρωποι με χαιρετούν στους δρόμους. Τα γκάλοπ δείχνουν πως το 90% των οπαδών της ομάδας, με ήθελαν.

Εξηγείστε μας λιγάκι. Την κουλτούρα.

Αυτό το 90% «έλεγε» στον πρόεδρο να μην με διώξει, αλλά ο πρόεδρος είναι πρόεδρος. Φεύγω με περηφάνια που τοποθέτησα το όνομα του συλλόγου πιο ψηλά στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να καθοδηγήσω μια ομάδα στο Champions League.

Ειπώθηκε πως ένας ακόμα λόγος που απολυθήκατε, είναι η υποτιθέμενη κόντρα σας με τον Κριστιάν Καρεμπέ, τον σύμβουλο στρατηγικής.

Αυτή η αντιπαράθεση είναι ψέμα. Ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό μεταξύ μας. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Κριστιάν. Έστω και αν σχεδόν δεν ήταν ποτέ εδώ, αφού είναι πρεσβευτής της FIFA. Είναι αδύνατο να κάνεις λάθος με έναν χαρακτήρα σαν αυτό του Καρεμπέ.

Τώρα θέλετε να πάτε σε μια ομάδα που μπορείτε να εφαρμόσετε το πλάνο σας, με τους παίκτες που θέλετε.

Αυτό είναι το όνειρο κάθε προπονητή, να χτίζει μια ομάδα από την αρχή της σεζόν και να αγοράζει παίκτες, παρά να πουλάει. Αλλά αυτό φυσικά δεν είναι πάντα δυνατό. Το σημαντικό είναι πως κέρδισα δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ενώ στην Ευρώπη παίξαμε καλά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ