2015-01-11 08:20:19
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Λυόμενα...τέλος στο 4ο δημοτικό σχολείο
Στο ανακατασκευασμένο σχολείο τους, που το καλοκαίρι του 2008 «χτυπήθηκε» από την μεγάλη σεισμική δόνηση, επιστρέφουν την Δευτέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας. Μετά από 6,5 χρόνια μαθημάτων στα ανθυγιεινά λυόμενα και μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο, έφτασε η ημέρα της επιστροφής για μαθήματα σε κανονικές συνθήκες.

Χθες το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής στον ανακατασκευασμένο πλέον χώρο, που διαθέτει σύγχρονες υποδομές, με δεδομένο ότι το ιστορικό σχολείο χρονολογείται από την δεκαετία του ’30.

Χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παντελή Δούλο, πραγματοποίησαν αυτοψία στο σχολείο, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το αίσιο τέλος της ταλαιπωρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων όλα αυτά τα χρόνια.

«Την Δευτέρα το κουδούνι θα χτυπήσει εδώ και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση και χαρά. Οι προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή και πριν αναλάβουμε, είχαν αίσιο αποτέλεσμα.


Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που τα παιδιά θα γυρίσουν στο σχολείο τους. Απομένει το γυμναστήριο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο αύλειος χώρος, ο οποίος θα τελειώσει το καλοκαίρι, αφού δεν μπορεί να γίνει όπως πρέπει κατά την χειμερινή περίοδο.

Να σημειώσω, ότι τα χρήματα για το τελείωμα, τα βάλαμε από τον δήμο, λόγω των προβλημάτων και τον καθυστερήσεων από τον ΟΣΚ, ώστε ο εργολάβος να επανάρχιζε τις εργασίες και να παρέδιδε μετά από τόσο χρόνια το έργο», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ότι ο στόχος επιτεύχθηκε, επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Δούλος, αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε το διάστημα αυτό για την επανέναρξη των εργασιών και την αποπεράτωση του έργου.

Μεθαύριο, λοιπόν, το κουδούνι θα χτυπήσει στον φυσικό χώρο των μαθητών, μακριά από τα λυόμενα και θα τελεστεί και αγιασμός Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ