2015-01-11 21:38:36
Φωτογραφία για ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 *VIDEOS*
Ο τίτλος φυσικά και δεν έχει να κάνει με τον Μίτσελ και τις προπονητικές του ικανότητες, δεν είναι "καρφί" για τον Ισπανό κόουτς και αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού που ξαφνικά έδειξαν να έγιναν και πάλι μία γροθιά, έτρεχαν και έκαναν τάκλιν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και μετά από καιρό έδειξαν ξανά ποιος είναι ο Ολυμπιακός.

Από την άλλη ο Περέιρα έδειξε ότι έφερε νέα... αύρα στην ομάδα, διάλεξε επιθετικό σχήμα και δικαιώθηκε.

Εκμεταλλευόμενος στο... έπακρο τις ευκαιρίες του στην Ξάνθη αλλά και εκείνη που του έδωσε ο ΠΑΟΚ με τη βαριά του ήττα στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-3 στα Πηγάδια και είναι... πρωταθλητής χειμώνα!

Άκρως επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπου με σύστημα 4-3-3 και τον Αφελάι βασικό, οι ερυθρόλευκοι υποχρέωσαν τη SKODA στην πρώτη της ήττα φέτος, μέσα στο γήπεδό της. Δύο γκολ ο Μήτρογλου (19’, 53’) και ένα ο Ντοσεβί για τους ερυθρόλευκους, ενώ στο 82’ ο Λουσέρο διαμόρφωσε το τελικό 1-3.


Στα καθαρά αγωνιστικά Έχοντας ενημερωθεί ο Περέιρα πως το κύριο αγωνιστικό χαρακτηριστικό της Ξάνθης (τουλάχιστον στο γήπεδό της) είναι η πολύ δυνατή εκκίνηση, ο Πορτογάλος τεχνικός κατέβασε την ομάδα με σαφής οδηγίες για την αποφυγή... εκπλήξεων.

Η τοποθέτηση του Μανιάτη σε ρόλο καθαρού «εξαριού» είχε ξεκάθαρο στόχο να... «βραχυκυκλώσει» την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων, που –υποτίθεται- θα εκφραζόταν από τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έκανε μια εμφάνιση κάτω του μετρίου, δείχνοντας πολύ αργή σκέψη και ανάλογες αντιδράσεις τις λίγες φορές που είχε την μπάλα στα πόδια του, ενώ την ίδια στιγμή οι Φλίσκας και Βασιλακάκης δεν έδιναν μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη από τα άκρα, έχοντας το νου τους στους Τσόρι και Κασάμι, οι οποίοι συνέθεταν το επιθετικό σκέλος στο «τρίγωνο» των χαφ.

Από εκεί και πέρα σε άψογη εκτέλεση φάουλ του Τσόρι ο Μήτρογλου πήδηξε ολομόναχος για την κεφαλιά και έκανε το 0-1. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 50ό λεπτό. Ενδεικτικό κι αυτό του πόσο καλά είχαν κλείσει τους χώρους οι ερυθρόλευκοι.

Αντίθετα, εκμεταλλευόμενος τα δυνατά του άκρα ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο (πολύ γρήγορη συνεργασία Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί) και ουσιαστικά... τελείωσε το παιχνίδι, αγκαλιάζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Μέχρι αυτό το ματς η Ξάνθη διατηρούσε το εντός έδρας αήττητο, έχοντας πετύχει κιόλας και κάποιες εντυπωσιακές νίκες, όμως όταν ο Μήτρογλου σημείωνε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο του Ολυμπιακού, ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε πως στόχος της ομάδας δεν ήταν πλέον η διατήρησή του, αλλά η αποφυγή ενός... διασυρμού.

Σε αυτό συνηγόρησε και το ότι στο τέλος οι παίκτες του Περέιρα χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να μειώσει ο Λουσέρο (ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης της Ξάνθης στο παιχνίδι) στο 82’ και το ματς να ολοκληρώνεται με μια φάση στην οποία απειλήθηκε σύρραξη και έληξε με τον διαιτητή να μοιράζει τέσσερις κίτρινες κάρτες (Ντουρμάζ, Σιόβας, Παπαστεριανό, Σολτάνι), με τον τελευταίο να νιώθει μάλλον... τυχερός που δεν αντίκρισε κόκκινη.

SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (61’ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (72’ Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (61’ Βάλτερ).

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ορφανίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μασουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (68’ Ντουρμάζ), Ντοσεβί (78’ Μπουχαλάκης), Tσόρι (64’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μπενίτες, Βούρος, Μέγιερι, Γιαννούλης.

Δείτε...

Το 0-1 του Μήτρογλου ΕΔΩ

Το 0-2 του Ντοσεβί ΕΔΩ

Το 0-3 του "πιστολέρο ΕΔΩ

Δείτε και το γκολ του Λουσέρο για το 1-3 από την κάμερα της Nova ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ