2015-01-12 07:14:07
Φωτογραφία για Πάνος Καμμένος για Σαμαρά: Ο Χάρι Πότερ έχει εμφανιστεί πλέον τις τελευταίες μέρες και τάζει, τάζει
Διαβάστε την ομιλία του Πάνου Καμμένου από την Πάτρα «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.

Διαλέξατε μικρή αίθουσα, την επόμενη φορά θα την κάνουμε ανοικτή την εκδήλωση. Χαιρετίζω την Πάτρα.

Είναι ιδιαίτερη χαρά, να ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία, μετά την Κρήτη και τον Έβρο, δύο σημαδιακά μέρη, από εδώ από την Πάτρα, από την Αχαΐα, από τη Δυτική Ελλάδα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμηθήκαμε ιδιαίτερα από το νομό Αχαΐας, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια και θέλω να καλωσορίσω σε αυτή την εκδήλωση πρώτα από όλα κάποιους παλιούς φίλους που στην πορεία έφυγαν και σήμερα τους βλέπω να είναι εδώ. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες.

Τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι έτοιμα σε όλη την Ελλάδα, έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Θεωρώ ότι το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας είναι ένα από τα διαμάντια των ψηφοδελτίων όλης της Ελλάδας.


Είναι σημαντικό ότι αυτή τη φορά, σε αυτές τις εκλογές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το Κίνημα των πολιτών που γεννήθηκε μέσα από το διαδίκτυο από 197.000 Ελληνίδες και Έλληνες που μένουν εδώ στην πατρίδα, αλλά και από ομογενείς - πολλοί από αυτούς μας βλέπουν τώρα μέσα από το διαδίκτυο - οι οποίοι εισέφεραν στο να δημιουργήσουμε ένα από το πιο σημαντικά κυβερνητικά προγράμματα που έχει ποτέ κατατεθεί στην πατρίδα μας.

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο δεν το έχουν φτιάξει διαφημιστές, δεν το έχουν φτιάξει επικοινωνιολόγοι, αλλά το έχουν φτιάξει ειδικοί επιστήμονες, Ελληνίδες και Έλληνες, από εδώ και από την ομογένεια, δίνουν λύση στην κρίση, δίνουν απάντηση στο τι μπορεί να γίνει, ώστε να αλλάξει αυτή εδώ η χώρα. Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά, να ξαναφέρουμε την ελπίδα μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά που έχουν οδηγήσει τον τόπο. Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο είναι μετρημένο, κοστολογημένο και εφικτό. Ένα πρόγραμμα, που θα εφαρμόσουμε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει την μεγάλη αλλαγή.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αυτή τη φορά είναι μαζί μας, τα κινήματα εκείνα που ανταποκρίθηκαν στη μεγάλη πρόσκληση που κάναμε σε όλον τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο, γιατί οι εκλογές αυτές δεν είναι απλώς πολιτικές εκλογές, αλλαγής της κυβέρνησης ή της σύνθεσης του Κοινοβουλίου, είναι εκλογές ενός απελευθερωτικού αγώνα της πατρίδας μας.

Ο αγώνας είναι απελευθερωτικός, γιατί ουσιαστικά αυτό για το οποίο παλεύουμε δεν είναι μόνο η αλλαγή της πολιτικής, είναι η επαναφορά των αξιών τις οποίες έχουμε απολέσει από τη λειτουργία της συγκυβέρνησης και την επικυριαρχία των ξένων δανειστών. Η εθνική κυριαρχία της χώρας θα επιστρέψει μετά από αυτές τις εκλογές ή θα παραδοθεί εάν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, επιλέξουν τελικά να ψηφίσουν τα κόμματα της συμπολίτευσης.

Δεν είναι δική μας αναφορά, την οποία όταν την άκουγαν για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ξόρκιζαν στις εκλογές του 2012. Οι ίδιοι αναφέρουν πλέον ότι στο πρόγραμμα τους είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η παράδοση μέρους της εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δήθεν ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Εμείς είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών - κρατών, υπέρ της Ευρώπης των λαών, υπέρ της Ευρώπης που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα το 1974. Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των ίσων, είμαστε υπέρ της Ευρώπης της ομοφωνίας, υπέρ της Ευρώπης της Δημοκρατίας, αλλά όχι υπέρ της Ευρώπης της γερμανικής επικυριαρχίας και της ενοποίησης των τραπεζών με κατάργηση των σημαιών. Τη σημαία αυτής εδώ της χώρας δεν θα την υποστείλει κανείς. Έχουμε πληρώσει με αίμα, έχουμε χάσει γονείς και παππούδες, έχουν αγωνιστεί γενιές ολόκληρες και δεν έχει δικαίωμα καμία προσωρινή μειοψηφία ή πλειοψηφία να τη διαπραγματευθεί.

Όταν ακούγαμε την κ. Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα να παραδίδει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, λέγοντας ότι θα έρθουν μέρες που θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία, πολλοί δεν κατάλαβαν τι εννοούσε, άλλοι νόμιζαν ότι έκανε λάθος. Δεν έκανε κανένα λάθος, ήταν ο σχεδιασμός από την πρώτη στιγμή κάποιων να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης και να προχωρήσουμε σε μια Ευρώπη που δεν θα υπάρχουν σημαίες, δεν θα υπάρχουν έθνη - κράτη, δεν θα είναι η Ευρώπη που σχεδιάσαμε, υπογράψαμε και ενταθήκαμε, αλλά μια Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας, μια Ευρώπη που θα φεύγει e-mail από το Βερολίνο και οι κατακτημένες χώρες θα εκτελούν εντολές.

Αυτό είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Είναι η παραδοχή της κυβέρνησης ότι αυτή την χώρα την κυβερνά μέσω e-mail, η παραδοχή της κυβέρνησης η οποία φέρνοντας νόμο στη Βουλή το Δεκέμβριο, μέσα σε μια εβδομάδα τον πήρε πίσω, γιατί έλαβε εντολή από το Βερολίνο να ανακαλέσει το νόμο.

Για αυτό το λόγο, τούτες οι εκλογές είναι εκλογές που πρέπει να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, να επαναφέρουμε την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Να τους πούμε «ναι, θα συνομιλήσετε αλλά θα συνομιλήσετε με μία όρθια χώρα, θα συνομιλήσετε με μία εθνικά κυρίαρχη χώρα, θα συνομιλήσετε με μία αξιοπρεπή χώρα». Με μία χώρα στην οποία λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Κοσμούν τα ψηφοδέλτια μας δύο δικαστικοί. Ο ένας εξ αυτών είναι σήμερα εδώ, ο Αεροπαγίτης, ο κ. Φώτης Μακρής, ο οποίος κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και ο έτερος υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών ο εισαγγελέας Σακκάς. Έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία τους, για δύο λόγους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε από την 25η Ιανουαρίου και μετά είναι να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Πέραν της εθνικής κυριαρχίας, το δεύτερο έγκλημα το οποίο έκαναν, και ερωτάται πλέον ο ελληνικός λαός να απαντήσει είναι εάν θέλουμε να λειτουργεί ή όχι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αντικατέστησαν τη νομοθεσία της χώρας και το Κοινοβούλιο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ουσιαστικά είχαν περιλάβει το σύνολο της πολιτικής την οποία εξασκούν σήμερα. Κατάργησαν διατάξεις του Συντάγματος. Η υπερφορολόγηση, η φορολόγηση που ξεπερνά την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Επίσης, παράνομο και αντισυνταγματικό είναι να παίρνουν την περιουσία των Ελλήνων για οποιοδήποτε λόγο. Είναι παράνομο να κατάσχουν τα σπίτια. Η δήμευση, λέει το Σύνταγμα, δεν μπορεί να υπάρχει στην Ελληνική Δημοκρατία. Τους το λέμε πιο απλά, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι από την 25η Ιανουαρίου και μετά δεν θα παραδοθεί στα χέρια των τραπεζιτών. Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία, την προστατεύσαμε στα Ειρηνοδικεία και συγχαίρω τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, συγχαίρω το ΕΠΑΜ, συγχαίρω τα κινήματα πολιτών, συγχαίρω όλους αυτούς που αντιστάθηκαν, τους έντιμους δικαστές που κατέβαιναν από την έδρα, γιατί δεν παρέδιδαν τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζιτών οι οποίοι λειτουργούσαν σε συνεργασία και συνέργεια με την κυβέρνηση.

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να πληρώνουν εκείνοι που χρωστούν, αλλά η πρώτη κατοικία είναι ένα αγαθό το οποίο προστατεύει το Σύνταγμα και από εδώ και πέρα να ξέρουν ότι θα προστατεύεται με νόμο. Ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσουμε για να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση είναι ακριβώς αυτός.

Το Νοέμβριο στο Συνέδριό μας οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλέσαμε σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία κόμματα και κινήματα, ανεξάρτητα του χώρου που βρίσκονταν μέχρι χθες, για να συμπαραταχθούμε. Είναι η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες και επιτέλους με μια φωνή να ζητήσουμε τα δίκαια του ελληνικού λαού. Δεν είναι ώρα για διχόνοιες. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση προωθούσε την περίφημη πολιτική των δύο άκρων. Τους στέλνω ένα μήνυμα από την Πάτρα. Αρκετά σφαγιάστηκαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Εμείς θα ενωθούμε, θα είμαστε όλοι οι Έλληνες μαζί σαν μια γροθιά και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια του ελληνισμού.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν κόμματα και κινήματα και έτσι θα δείτε στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από κάτω να γράφει Πατριωτική και Δημοκρατική Συμμαχία. Πατριωτική και Δημοκρατική Συμμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στον Άρειο Πάγο, αλλά και 21 Κινήματα που δεν εκπροσωπούνται. Με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, που ανταποκρίθηκε πρώτος στο κάλεσμα. Με το Κόμμα των Κτηνοτρόφων και Αγροτών που ήρθε κοντά μας με υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα. Εδώ θέλω να πω για την τεράστια σημασία που δίνουμε στην πρωτογενή παραγωγή. Με το κόμμα «Λευκό», με το «Πατριωτικό Μέτωπο», αλλά και με όλα τα στελέχη του «Άρματος Πολιτών» που είναι κοντά μας και υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές.

Μαζί με αυτούς 21 κινήματα, με πρώτο το ΕΠΑΜ, το οποίο έβγαλε ανακοίνωση - και το ευχαριστώ δημόσια - ότι θα στηρίξει τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ένα κίνημα που πράγματι έχει κάνει τεράστιο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια και συναντηθήκαμε μαζί από την πρώτη στιγμή.

Η επαναφορά λοιπόν της Δημοκρατίας και η λειτουργία του Συντάγματος είναι το μεγάλο ερώτημα και το μεγάλο στοίχημα για αυτές τις εκλογές γιατί αν μια χώρα δεν είναι εθνικά κυρίαρχη, αν μια χώρα δεν σέβεται τον καταστατικό της χάρτη, τότε αυτή η χώρα δεν υπάρχει. Αν δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τα τελευταία τρία χρόνια, τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι, θα δούμε νούμερα και αριθμούς, ένας στους τέσσερις άνδρες έχει μείνει άνεργος, μία στις δύο γυναίκες, δύο στους τρείς νέους, η χώρα έχει οδηγηθεί σε καταστροφή και άλλα όμως νούμερα και ποσοστά τα οποία δεν τα βλέπουμε πολλές φορές και δεν τα προσμετρούμε. Έχουν μειωθεί οι γεννήσεις και οι γάμοι, έχει αυξηθεί η σχέση των θανάτων με τις γεννήσεις.

Τα παιδιά μας, τα θεωρούν τεκμήρια και προσπάθησαν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια αυτό δεν έγινε κατά λάθος, είναι μέσα στους σκοπούς του προγράμματος που εφαρμόζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι χτυπούν οτιδήποτε είναι εθνικό, οτιδήποτε είναι καλό, δεν είναι τυχαίο ότι χτύπησαν τους πολύτεκνους. Δεν είναι τυχαίο ότι χτύπησαν τις οικογένειες, ότι δίνουν κίνητρα για να μην δημιουργούν οικογένειες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι φορολογούν σκληρά οτιδήποτε θέλουν να εξουθενώσουν. Φορολογούν σκληρά την πρωτογενή παραγωγή, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο και εδώ η Δυτική Ελλάδα βασίζεται στην πρωτογενή παραγωγή. 13% φόρο στον αγρότη και το πετρέλαιο το πληρώνει ο αγρότης όπως το πληρώνει η κούρσα των μεγάλων τραπεζιτών και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, στην ίδια ακριβώς τιμή.

Η αγροτική παραγωγή οδηγήθηκε πλέον, όσον αφορά την κτηνοτροφία, σε ποσοστά κάτω από το 10% των αναγκών της χώρας. Με τις ασθένειες που έπεσαν τον τελευταίο καιρό και ιδίως την ευλογιά στη Βόρεια Ελλάδα, με τον καταρροϊκό πυρετό, βλέπουμε οι εισαγωγές να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας σε ζωική παραγωγή. Η χώρα αυτή, που έκανε εξαγωγές κρεάτων, έχει φθάσει σε σημείο να ψωνίζει από τις γύρω χώρες, γιατί διέλυσαν την πρωτογενή παραγωγή. Οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να σπείρουν και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια, όχι γιατί δεν το θέλουν, αλλά γιατί πλέον το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης.

Τα νέα παιδιά που γυρίζουν πίσω στην επαρχία και αρχίζουν να καλλιεργούν, βλέπουν ότι κοστίζει περισσότερο να καλλιεργούν παρά να πουλούν. Μπαίνουν μέσα δηλαδή όταν καλλιεργούν την γη τους. Αυτοί οι δύο τομείς, δηλαδή ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας, είναι πολύ βασικοί τομείς για την επιβίωση του έθνους, αλλά και για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, για την ανάπτυξη. 

Βάζουμε λοιπόν, πρώτο στόχο την επαναφορά και την στήριξη της αγροτικής πρωτογενούς παραγωγής. Η Ελλάδα πρέπει πάλι να παράγει, πρέπει να καλλιεργηθούν πάλι τα χωράφια, πρέπει να υπάρχει πάλι κτηνοτροφία, να γίνουμε η πρώτη δύναμη εξαγωγών, να καλύπτουμε τις εθνικές ανάγκες.

Ο δεύτερος στόχος τον οποίο χτύπησαν και χτυπούν είναι ο τομέας του τουρισμού. Βλέπετε ότι τα μέτρα που πήραν η τρόικα και η κυβέρνηση μέσα στο Δεκέμβριο, τα πρώτα μέτρα που επιβλήθηκαν πριν το επόμενο μνημόνιο - που θα το εξηγήσω αργότερα - είναι ο υψηλότερος Φ.Π.Α στον τουρισμό. Γιατί το κάνουν αυτό; Το κάνουν, γιατί ο τουρισμός αποτελεί διέξοδο για τη χώρα, αποτελεί μέρος της λύσης.

Δεύτερος λοιπόν τομέας που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση είναι ο τουριστικός τομέας. Αντί λοιπόν να πουν ότι χαμηλώνουν τον Φ.Π.Α στο 5%, σε όλα τα τουριστικά μέσα, στην ακτοπλοΐα, τα καράβια, τα αεροπλάνα, στη σίτιση, στην εστίαση για να φέρουμε τους τουρίστες και να έχουμε μια μακροβιότερη τουριστική περιοχή, τώρα που έχει η κλείσει η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, αντί να πουν ότι μειώνουν τη φορολογία προκειμένου οι τουρίστες να γίνουν καταναλωτές, να μην κατεβαίνουν με το κρουαζιερόπλοιο και να πηγαίνουν βόλτα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, αλλά να πηγαίνουν και να ψωνίζουν στην Πάτρα, να ψωνίζουν σε όλη την Ελλάδα, να κάνουμε φορολογικό παράδεισο τη χώρα όπως έχει κάνει η Καραϊβική για τους Αμερικανούς τουρίστες, που πηγαίνουν με τα κρουαζιερόπλοια και ψωνίζουν όλο το χρόνο.

Αντί να το κάνουν αυτό, εδώ υπάρχει φορολογία, χτυπούν τον Φ.Π.Α στον τουρισμό, διαλύουν τον τουρισμό. Έρχεται ένας τουρίστας από την Αυστρία που πληρώνει 1,20 ευρώ τον εσπρέσο στην πλατεία της Βιέννης και πηγαίνει στην Πάτρα για να πιεί ένα καφέ και του λένε 2,5 έως 3 ευρώ. Γιατί αυτός ο άνθρωπος να ξανάρθει; Και δεν φταίει ο μαγαζάτορας, είναι επειδή η βαριά φορολογία που έχουν επιβάλει οδηγεί σε τέτοιες τιμές τις οποίες για να επιβιώσει ο καταστηματάρχης πρέπει να έχει.

Δεύτερος λοιπόν τομέας που εμείς θα ανασυντάξουμε και θα αναστήσουμε είναι ο τομέας του τουρισμού. Η φορολογία θα πέσει κάτω από τη φορολογία των γειτονικών χωρών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 29% φορολογία στις επιχειρήσεις, 45% στα φυσικά πρόσωπα και η Αλβανία να έχει 8%, 9% η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Τουρκία μέχρι 10% και εμείς να ζητάμε να έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα είναι τρελοί αν έρθουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα, όταν δίπλα έχει το 1/5 της φορολογίας και πόσα εισπράττει το κράτος; Τίποτα δεν εισπράττει, γιατί οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν. Από τα 2,8 εκατομμύρια οικογένειες, τα 2,3 δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δεν γίνεται, είναι αδύνατον πλέον να μπορούν να ανταποκριθούν, γιατί ο φόρος τον οποίο βάζουν - και εδώ επικαλούμαι πάλι την παρανομία και την καταπάτηση του Συντάγματος - είναι φόρος αντισυνταγματικός. 

Μπορεί να φορολογήσουν το εισόδημα των Ελλήνων, αλλά όταν φορολογούν την ακίνητη περιουσία και λένε, ΦΑΠ του 2010, του 2011, του 2012, του 2013, ΕΝΦΙΑ του 2014 και το 2015 περιουσιολόγιο. Αυτό είναι το μυστικό να απαντάτε σε εκείνους που λένε, να ψηφήσουμε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Τι έχουν συμφωνήσει; Το δημοσίευσε η «Real News» πριν από δύο Κυριακές. Το πρώτο μέτρο είναι το περιουσιολόγιο. Θα φορολογήσουν ξανά το σπίτι, όχι όμως μόνο το οίκημα, αλλά και το περιεχόμενό του. Πίνακες, κοσμήματα, κειμήλια, τραπεζαρίες, ηλεκτρικές συσκευές. Μιλάμε για παραφροσύνη. Ποιος Έλληνας έχει να πληρώσει το 15% της περιουσίας του; Κανένας. Γιατί το κάνουν; Το κάνουν γιατί πάνε να δημεύσουν την ιδιωτική περιουσία, πάνε να κατασχέσουν τα σπίτια όλων και αυτό αφορά και τους νεοδημοκράτες και τους πασοκτζήδες που ακούω να φωνάζουν υπέρ τους. Δεν το ξέρουν; Δεν το βλέπουν; Αν δεν το ξέρουν και δεν το βλέπουν, τους το λέμε: «Που πάτε; Σε ποιους πάτε να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης; Σε αυτούς που θα σας πάρουν τα σπίτια;».

Λένε, θα έρθουν οι κουμουνιστές με τα κονσερβοκούτια, μα εδώ ο Σαμαράς παίρνει τα σπίτια. Αυτή είναι η αλήθεια και για τους κουμουνιστές είμαστε εμείς εδώ. Να μην φοβάστε τίποτα, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Με ισχυρούς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κανείς δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση, ούτε να παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» που εμείς τους βάζουμε.

Ακούω γυρίζοντας την Ελλάδα και μπαίνοντας σε καφενεία, σε σπίτια να μου λένε «εντάξει πρόεδρε, αλλά ξέρεις κάτι; Έχω κάτι μετρητά να τα πάρω σπίτι, να τα βγάλω έξω;» ο άλλος μου λέει «θα στερέψουν τα ATM». Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός στον κόσμο ο οποίος απειλεί τους πολίτες της χώρας του. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, σας διαβεβαιώνουμε, σας το εγγυόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας φόβος για όλα αυτά, διότι εδώ η Ελλάδα λειτουργεί σε ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο είναι ένα δημοκρατικό σύστημα και όσο και αν πιέζουν οι δανειστές υπάρχουν αρχές, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν διατάξεις, υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Δεν θα πάρουν αύριο το πρωί να μας πουν βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διάβαζα προηγουμένως ξένο τύπο και είπα να σας το μεταφέρω. Μαρσέλ Φράστερ, επικεφαλής των οικονομολόγων του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών: «Θα πρέπει πιθανόν στην Ελλάδα να μειώσουμε στο ήμισυ το δημόσιο χρέος, δηλαδή θα πρέπει να ξεγραφτούν 120 δις ευρώ». Αυτός τώρα τι είναι; Αυτός είναι από αυτούς που λένε ότι θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ; Είναι από αυτούς που ονειρεύονται διαγραφές χρεών; Είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Περιοδικό «Der Spiegel» σήμερα. Τίτλος: «Μεταστροφή στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι συζητάει διαγραφή του χρέους για την Ελλάδα». Και αυτοί θέλουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη; Και αυτοί λένε σενάρια επιστημονικής φαντασίας;

Γερμανική εφημερίδα «Die Welt», επικαλούμενη ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας διαβάζω επί λέξει «το κούρεμα τους χρέους της Ελλάδας είναι αναπότρεπτο, γιατί διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το βάρος των χρεών της».

Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ - αυτός δεν είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, όπως ξέρετε - λέει «πιστεύω ότι εφόσον η βούληση της Ευρώπης είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, όπως δηλώθηκε, θα πρέπει οι δανειστές να διαπραγματευτούν με βάση τις δεσμεύσεις τους. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος δυο φορές». Βλέπετε ότι μόνο με μια δήλωση της Μέρκελ για δήθεν θέμα Grexit, εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως συμπεριφέρθηκαν οι αγορές και πως τα «μάζεψε» η κ. Μέρκελ και τα πήρε πίσω στη συνέχεια. Αυτή είναι η αλήθεια, κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την Ευρώπη για την οποία πληρώσαμε για να μπούμε, πληρώνουμε για να διαμένουμε και για την οποία πληρώσαμε την πολιτική που υπέβαλε.

Και τώρα το μεγάλο μυστικό, ποιος υπέβαλε την πολιτική αυτή που έχει τριπλασιάσει το χρέος; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η τρόικα. Ποιος επέβαλε την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που έχει οδηγήσει στο 30% την ανεργία και στο 70% στους νέους; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ποιος επέβαλε την πολιτική που έχει κλείσει το 70%, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Η ίδια η τρόικα. Ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα; Η τρόικα, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος. Εκτέλεσαν τις εντολές τους, ενώ ήξεραν ότι είναι η λάθος πολιτική, όπως έλεγε ο Σαμαράς «το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή». Του έλεγε τότε ο Παπανδρέου «θα μας βγάλουν από την Ευρώπη εάν μειώσουμε την φορολογία» και έλεγε ο Σαμαράς στο Ζάππειο 1 «στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία μειώθηκαν οι φόροι και το δέχτηκαν».

Ακούστε να δείτε, το θέμα είναι ότι γνώριζαν πολύ καλά την πολιτική που έκαναν και που κάνουν. Την πολιτική αυτή την ασκούν, γιατί τους κρατούν στο χέρι. Γιατί τους έχουν από τις λίστες της Siemens, τους έχουν από τα υποβρύχια, τους έχουν από τις λίστες Λαγκάρντ, τους έχουν από τις λίστες του Λουξεμβούργου, τους έχουν με τη «γίδα» στην πλάτη. Γι' αυτό δεν μπορούν να διαπραγματευτούν. Γι' αυτό προστατεύουν τις τράπεζες πριν από την πατρίδα τους. Γιατί τους κρατάνε. Εμάς δεν μας κρατάνε και το λέμε ξεκάθαρα και εμείς θα πάμε να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Πηγαίνει - λέει- να διαπραγματευτεί ο Σαμαράς στο Παρίσι - πήγε και ο Πρωτόπαπας μαζί - και επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων είναι ο κ. Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου έχει μια αναφορά στην λίστα Λαγκάρντ για πέντε εκατομμύρια ευρώ στο όνομα το δικό του, της μαμάς του και του μπαμπά του. Πηγαίνει λοιπόν ο κ. Παπασταύρου να διαπραγματευτεί και απέναντί του έχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ξέρει για την λίστα Λαγκάρντ. Μπορεί λοιπόν αυτός ο τύπος να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας μας; Βεβαίως και όχι.

Πηγαίνουν να διαπραγματευτούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο Χριστοφοράκος τι κάνει στο Βερολίνο και στο Μόναχο; Γιατί δεν τον εκδίδει η κ. Μέρκελ, αφού θέλει το καλό μας; Μήπως γιατί ξέρει τα ονόματα των πολιτικών που τα έδινε και μήπως απειλεί τους πολιτικούς αυτούς λέγοντάς τους «κοιτάξτε τον Τσοχατζόπουλο είναι μέσα, εάν βγει και ανοίξει η λίστα της Siemens ποιοι θα είναι μέσα;». Εκείνοι που τα «αρπάζουν» λοιπόν θα είναι μέσα.

Μιλούν ορισμένοι και λένε ότι θα κατανείμουν πολιτικές ευθύνες. Αν θέλετε πολιτικές ευθύνες μην ψηφίσετε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, εμείς θα τους απονείμουμε ποινικές ευθύνες. Θα πάνε μέσα όλοι. Θα δημευθεί η περιουσία τους και θα επιστρέψουν τα κλεμμένα αύριο το πρωί. Δεν υπάρχει πιθανότητα να συναινέσουμε για την κάλυψη κανενός, όπου και αν βρίσκεται, όπως και να τον λένε, όπου και αν μένει, από όπου και να προέρχεται και όποιο όνομα οικογενείας φέρει. Θα γίνουν εξεταστικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια και θα προφυλακιστούν οι πάντες, αλλιώς δεν συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση.

Επειδή με ρωτούν εάν θα κάνουμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση είναι: εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται-επειδή τώρα τελευταία έχει μαζέψει κάτι Πασοκτζήδες κυβερνητικούς-να δώσει την οποιαδήποτε ασυλία, εμάς να μας ξεχάσει, δεν θα είμαστε μαζί. Εμείς, ξεκάθαρα και ελληνικά, τους λέμε «ναι» να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, «ναι» να πάμε όλοι μαζί οι Έλληνες στους δανειστές. Έχουμε κάποιες «κόκκινες» γραμμές και οι κόκκινες γραμμές για εμάς είναι όρκος και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ό,τι λέμε ισχύει για πάντα. Οι «κόκκινες γραμμές» είναι τα εθνικά θέματα, δεν συζητάμε για καμία οπισθοχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Δεν συζητάμε για καμία οπισθοχώρηση στο θέμα της Κύπρου, μην σκέφτονται σχέδια Ανάν ΙΙ. Δεν συζητάμε για οπισθοχώρηση στα ελληνοτουρκικά, με την έννοια να είναι ο πρωθυπουργός στο φυλάκιο στον Έβρο και την ίδια στιγμή το «Barbaros» να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και το ίδιο το κυπριακό κράτος και να κάνουν ασκήσεις ναυτικού αποκλεισμού του Καστελόριζου και τα αεροπλάνα να περνούν πάνω από την Ικαρία, πάνω από τους Φούρνους, πάνω από τον Αι Στράτη και πάνω από το Καστελόριζο.

Αν θέλουν να συζητούν με την Τουρκία, θα κάτσει η Τουρκία να σεβαστεί την διεθνή νομιμότητα. Δεν θα αμφισβητεί την Ελλάδα, θα σταματήσει αυτό το παιχνίδι στη Θράκη, γιατί να ξέρετε τους καταγγείλαμε από την αρχή ότι οι ειδικές οικονομικές ζώνες είναι το παιχνίδι για να κάνουν την Θράκη Κόσσοβο και αυτή τη στιγμή στην Θράκη λειτουργούν τουρκικές τράπεζες οι οποίες δίνουν λεφτά και αγοράζεται η γη από τους Έλληνες. Προσπαθούν να ανατρέψουν τη Συνθήκη της Λωζάννης και να δημιουργήσουν δήθεν εθνικές μειονότητες. Και τώρα στα ψηφοδέλτιά τους το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκάθετους του προξενείου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχουμε. Δεν θέλουμε τις ψήφους αυτές, θέλουμε τις ψήφους των Ελλήνων και θέλουμε και τη στήριξη των Ελλήνων Πομάκων που είναι μαζί μας υποψήφιοι, που έχουν εθνική ψυχή και τους οποίους παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Μου έλεγε στο Αίγιο, ένας φίλος από την Νεολαία, ξέρεις πρόεδρε τη λέξη ΑΟΖ, δεν την είπες. ΑΟΖ, λοιπόν, άμεση αναγνώριση της ΑΟΖ τώρα, από την πρώτη στιγμή και το λέω αυτό, διότι μέχρι το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας θα ακούσουμε πολλά. Ο Σαμαράς φαίνεται ότι βρήκε πάλι το χαρτάκι στην τσέπη του από το παλιό κουστούμι με τις 18 δεσμεύσεις. Τις 18 δεσμεύσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Πρώτη δέσμευση ήταν η μία και μόνη εξεταστική, δεύτερη δέσμευση η μείωση της φορολογίας. Μας τσάκισε. Τρίτη δέσμευση οι ένστολοι. Τους πέθανε. Τέταρτη δέσμευση η ΑΟΖ. Την «πάπια» παντού και μετά μια σειρά δεσμεύσεων που καμία, ούτε μια από τις 18 δεν υλοποιήθηκε.

Τώρα βλέπουμε, μέρα με τη μέρα, να επαναλαμβάνει αυτά τα 18 ψέματα και έχει και το θάρρος να βάλει τον τίτλο «αλήθεια» στην προεκλογική του εκστρατεία, ο μεγαλύτερος ψεύτης της ελληνικής ιστορίας, ο άνθρωπος που πρόδωσε τον ευεργέτη του και έριξε την κυβέρνησή του στο όνομα της Μακεδονίας, ενώ την έριξε για τις ψηφιακές συσκευές, έρχεται να μιλήσει για αλήθεια.

Σήμερα, πριν έρθω εδώ, μου έλεγε ο Γιώργος Κούσουλας από το γραφείο Τύπου «ξέρεις Πρόεδρε, έκανε νέες ανακοινώσεις για νέες θέσεις εργασίας». Λες και είναι από άλλη χώρα, δεν είναι ο Σαμαράς, ο Χάρι Πότερ έχει εμφανιστεί πλέον τις τελευταίες μέρες και τάζει, τάζει. Να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του Χάρι Πότερ ο κ. Σαμαράς και να αφήσει την Ελλάδα στους Έλληνες. Να γυρίσει στην πολιτική του ερημιά.

Μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω και μπορούμε να τα ανατρέψουμε. Μπορούμε όλοι μαζί. Να ξέρετε ότι 22 χρόνια στην πολιτική, το μόνο που θέλω είναι να σας βλέπω στα μάτια και να μιλάμε στα ίσια. Δεν θα σας έλεγα ψέματα. Αν δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα και εάν δεν μπορούσαμε να φέρουμε τα πάνω - κάτω και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, θα σας έλεγα τα πράγματα είναι δύσκολα, πάμε να παλέψουμε και ό,τι βγει. Δεν είναι έτσι, το πιστεύω, μπορούμε όλοι οι Έλληνες μαζί να διώξουμε το φόβο, να διώξουμε το σκοτάδι, να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία. Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το σκοτάδι και να ανάψουμε το φως. Η Ελλάδα είναι η χώρα του φωτός. Μπορούμε να προστατέψουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας. Μην φοβάστε από κανέναν.

Αν αύριο το πρωί μπούμε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και βάλουν θέμα σχέσεων κράτους - εκκλησίας εγώ θα τους ρίξω, την πρώτη μέρα θα ρίξω την κυβέρνηση.

Βλέπετε αυτά τα δυόμισι χρόνια ξεκινήσαμε 33 βουλευτές εκλεγμένοι τον Μάιο του 2102, είχαν την πλειοψηφία να κάνουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ, είχαν τους 151. Δεν έκανε κυβέρνηση ο Σαμαράς, γιατί δεν ήθελε εμείς να έχουμε 33 βουλευτές, γιατί 30 βουλευτές κάνουν εξεταστική επιτροπή. Τι έκανε λοιπόν; Σχεδίασαν την ιστορία με το non paper, έκαναν εκλογές και πάλι βγάλαμε 20 βουλευτές εκλεγμένους με τη δική σας εντολή και στη διάρκεια αυτών των δυόμισι ετών χρησιμοποίησαν ό,τι μέσο υπήρχε για να μας διαλύσουν, λάσπη, λεφτά - το ίδιο είναι η λάσπη και τα λεφτά όταν τα χρησιμοποιούν άνθρωποι αυτής της ηθικής τάξεως - επιθέσεις από όλα τα μέσα ενημέρωσης, μας έκοψαν από όλες τις τηλεοράσεις, έπαιζαν 15 λεπτά την Χρυσή Αυγή, πέντε δευτερόλεπτα εμάς. Βγάζαμε ανακοινώσεις και δεν τις έπαιζαν και εν συνέχεια άρχισαν να λιμάρουν, παίρνοντας έναν - έναν βουλευτές που τους έκαναν να φύγουν, γιατί δήθεν διαφωνούσαν με την πολιτική τη δική μας γιατί ήθελαν πιο σκληρή. Κι αυτοί οι τύποι τώρα όπως ο επίορκος Νταβρής βρίσκονται στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας.

Σας ζητώ συγγνώμη γιατί επιλέξαμε αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες. Όμως, η αλήθεια είναι ότι τελικά έμειναν 12 παλικάρια, 11 συν το Νίκο Νικολόπουλο, που επειδή στην πατρίδα μας ο Θεός τα φέρνει έτσι σημαδιακά τα πράγματα, οι 12 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ είμαστε αυτή η κοινοβουλευτική Ομάδα που έριξε την κυβέρνηση. 168 +12 =180.

Έτσι όπως ρίξαμε την κυβέρνηση και είμαστε ρυθμιστές, σας υπόσχομαι και σας ορκίζομαι ότι θα είμαστε και οι ρυθμιστές του αύριο για να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπρος. Σας υπόσχομαι και σας καλώ να συμπαραταχτούμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική συμμαχία, να πάμε σε κάθε σπίτι αυτές τι μέρες που έμειναν, σε κάθε καφενείο, σε κάθε δρόμο και να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί με ειρηνικά μέσα. Να ενωθεί ο λαός και όχι να διχαστεί και να πάρουμε πίσω την Ελλάδα. Να επαναφέρουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, να επαναφέρουμε την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια στα σπίτια μας. Μπορούμε και θα το κάνουμε».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ