2015-01-13 14:13:54
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Αναπροσαρμογή επιδόματος εξομάλυνσης … Όσα πρέπει να γνωρίζετε και δεν σας έχουν πει μέχρι σήμερα
Αριθμ. Πρωτ.:05/15

Μετά από πλήθος ερωτημάτων που έχει δεχθεί η Ένωσή μας αναφορικά με τη χορήγηση του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

• Με αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ως αντισυνταγματική η χορήγηση του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (λόγω ύπαρξης προστατευομένων μελών - τέκνων) στον ένα μόνο εκ των γονέων, στην περίπτωση που αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Σε συμμόρφωση προς την εν λόγω απόφαση με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 4307/2014 καταργήθηκε η παραπάνω διάταξη αναδρομικά από 01-08-2012 καθιστώντας δικαιούχους του προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης και τους δύο γονείς – στελέχη.

• Η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του ΥΝΑ (ΔΟΔ/Γρ. Μισθοδοσίας) θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την αναπροσαρμογή του δικαιούμενου ποσού όσο και για την καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν, αυτεπάγγελτα χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους των στελεχών.


• Σύμφωνα με ενημέρωσή μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε τόσο η αναπροσαρμογή όσο και η καταβολή των αναδρομικών να πραγματοποιηθεί με την μισθοδοσία Φεβρουαρίου 2015, ενώ το ύψος των αναδρομικών (για τις μισθοδοσίες από Αύγουστο 2012 και μετά) θα ανέρχεται στα 50€ μεικτά για κάθε μήνα. 

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών μετά την δημοσίευση του Ν. 4307/2014 αναπροσαρμόστηκε ως εξής: 

• Για τους άγαμους από 100,00€ στα 105,86 € 

• Για τους εγγάμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, από 150,00€ σε 159,61 €.

• Για εγγάμους ή διαζευγμένους ή σε διάσταση ή σε χηρεία ή αγάμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, από 200,00€ σε 212,94 €.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ