2015-01-14 15:18:08
Φωτογραφία για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Χωρίς θέρμανση τα ιατρεία του ΙΚΑ στο Κερατσίνι
Ερημιά, αποψίλωση και παγωνιά στα ιατρεία του ΙΚΑ Χωρίς θέρμανση 3 υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ στο Κερατσίνι.

Σε μια περιοχή που η ανεργία καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά της πανελλαδικά, που οι περισσότεροι πολίτες είναι ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και που τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ παθαίνουν έμφραγμα στις εφημερίες τους, τα τοπικά ιατρεία του ΙΚΑ υπολειτουργούν.

Αποψιλωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού μία από τις ολέθριες συνέπειες των νομοσχεδίων Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και η μετακίνηση γιατρών από την πρωτοβάθμια υγεία στο ΕΣΥ, τα ιατρεία του ΙΚΑ στο Κερατσίνι βρίσκονται τώρα και στο έλεος του καιρού, παγιδευμένα σε έναν απίστευτο κυκεώνα γραφειοκρατίας στην καρδιά του χειμώνα.

Τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης εξαντλήθηκαν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Αμφιάλης, Κερατσινίου και Ταμπουρίων και μαζί τους εξαντλήθηκε η υπομονή δεκάδων εκατοντάδων ασθενών που αναζητούν σε αυτά ιατρική βοήθεια σε καθημερινή βάση. Οι πάντες δηλώνουν αναρμόδιοι για την εκταμίευση κονδυλίων προκειμένου να αγοραστούν οι ικανές και αναγκαίες ποσότητες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.


Η Β’ ΔΥΠΕ στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου παραπέμπει τους υπευθύνους των υγειονομικών μονάδων του Κερατσινίου στη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, προκειμένου να αντληθούν χρήματα από τα ταμεία του ώστε να εξασφαλιστεί το πετρέλαιο θέρμανσης στα ιατρεία του ΙΚΑ στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Ωστόσο, και από την πλευρά του νοσοκομείου δηλώνεται αδυναμία εκταμίευσης κονδυλίων, αφού το θεσμικό πλαίσιο είναι παντελώς ασαφές και ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο.

Παρά τις επίμονες εκκλήσεις των γιατρών, το υπουργείο Υγείας κωφεύει και παραπέμπει το θέμα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του Πειραιά, οι οποίες όμως αδυνατούν να επιλύσουν το θέμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ