2015-01-14 17:13:20
Φωτογραφία για Europol: Απόρρητο σήμα στην Ελληνική Αστυνομία για χτύπημα τζιχαντιστών
Σενάριο τρόμου, για επιθέσεις τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκή χώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από επείγον σήμα της Europol προς την Ελληνική Αστυνομία.

Οπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του «Βήματος», υπάρχει κατεπείγον απόρρητο σήμα για τρομοκρατική επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα από ομάδα 4-5 ισλαμιστών με δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα.

Το σήμα ελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. το περασμένο Σάββατο το βράδυ και αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Με βάση αυτό το σήμα στελέχη των ελληνικών διωκτικών αρχών αναζήτησαν τις τελευταίες 60 ώρες τους αναφερόμενους ισλαμιστές στο ελληνικό έδαφος, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Όμως το «ανθρωποκυνηγητό» συνεχίζεται -με κάθε μυστικότητα- σε όλη την Ευρώπη με τον φόβο ενός χτυπήματος που προσδιορίζεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου (δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο).

Οπως αναφέρει το Βήμα, στο σήμα περιγράφεται η δραστηριότητα των πέντε ισλαμιστών -στο έγγραφο αναφέρονται τα ονόματά τους- που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία. Πιθανολογείται ότι οι αναφερόμενες σχέσεις με τον ιδιώτη από τη Ρωσία αφορά τσετσένο ισλαμιστή.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «ως πιθανές χώρες εκδήλωσης της επίθεσης είναι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία», χωρίς όμως να μπορεί να επαληθευθεί η ακριβής στόχευση των υπόπτων τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανισθεί Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ