2015-01-14 20:54:17
Φωτογραφία για ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Tο δίκτυο των Σχολών της Ακαδημίας μας, στηρίζει με πράξεις τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η κοινωνική δράση του Ολυμπιακού δεν σταματάει, αλλά συνεχίζεται 365 μέρες τον χρόνο. Η οικογένεια του Θρύλου αποδεικνύει με πράξεις, πως στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, την βοήθεια και την αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό, το δίκτυο των Σχολών της Ακαδημίας μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στηρίζει εμπράκτως ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μας, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία παιδιών από την Σχολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με νοητική και κινητική αναπηρία. Το Κέντρο λειτουργεί υπό την αρμοδιότητα του ΝΠΔΔ «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ». Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξεναγήθηκαν στο Κέντρο και διαπίστωσαν από κοντά το μεγάλο έργο που γίνεται εκεί. Στο τέλος δόθηκε επιταγή ύψους 1.000 ευρώ αλλά και δώρα UNICEF για τα μικρά παιδιά του Κέντρου.


Παράλληλα, την ίδια ημέρα, η Σχολή μας στον Πύργο αποτελούμενη, από 25 παιδιά και όλους τους προπονητές, επισκέφθηκε το «Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού» στην Βροχίτσα Ηλείας. Η επίσκεψη περιλάμβανε εκτός από ξενάγηση στους χώρους του σπιτιού και αρκετό παιχνίδι μεταξύ όλων των παιδιών. Η Σχολή μας πρόσφερε μαζί με την επιταγή των 1.000 ευρώ, αρκετές μπάλες σε όλα τα παιδιά του ιδρύματος. Η Σχολή μας θέλοντας να δώσει το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε όλα τα παιδιά, τοποθέτησε σε ειδικό χώρο, ένα κουτί για την συλλογή τροφίμων.

Βέβαια, η κοινωνική δραστηριότητα του Ολυμπιακού ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα και προεκτείνεται παντού. Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της, την Λευκωσία, η Σχολή του Ολυμπιακού μας επισκέφθηκε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με Καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο, Μία ευχή», στην κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου. Ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες του Συνδέσμου είναι η ψυχολογική υποστήριξη καθώς και η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των παιδιών. Άνθρωποι της σχολής είδαν από κοντά την μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται, ενώ παρέδωσαν στους υπεύθυνους της κλινικής, επιταγή 1.000 ευρώ αλλά και δώρα από την UNICEF.

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, η Σχολή μας στην Αιδηψό, με επικεφαλή τον κ. Αναγνώστου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αιδηψού και συγκεκριμένα στο τμήμα ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Την σχολή μας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Αναγνώστου, οι δάσκαλοι, τα παιδιά του Σχολείου καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, μαζί με τους γονείς των παιδιών. Στην αρχή, τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την σχολή των «ερυθρόλευκων» στην Αιδηψό, που βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό τους. Αμέσως μετά μίλησε ο προπονητής της σχολής κ. Αναγνώστου, ευχαριστώντας κι αυτός με την σειρά του τον κ. Μαρινάκη για την προσφορά του στην τοπική περιοχή.

Στο Σχολείο δόθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ από την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, σε μια ζεστή εκδήλωση στο Σχολείο ειδικής αγωγής, στην πόλη της Βέροιας, δόθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Ελένη Στεφανάκη επιταγή 1.000 ευρώ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του Σχολείου. Την επιταγή παρέδωσε ο κ. Νίκος Γκόγκος, Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής Ποδοσφαίρου Ολυμπιακός - Νηρέας Βέροιας. Η Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκόγκο, χαιρέτησε την κοινωνική ενέργεια του Προέδρου του Ολυμπιακού και πρόσφερε μία αναμνηστική κορνίζα εκ μέρους του Σχολείου. Μετά την ξενάγηση ακολούθησε μικρή δεξίωση που πρόσφερε ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους δασκάλους.

Τέλος, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, η Σχολή μας στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1871 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να προσφέρει έργο σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Τα παιδιά της Σχολής μας πρόσφεραν μαζί με την επιταγή των 1.000 ευρώ, δώρα από τη UNICEF αλλά και ρούχα. Μετά την ξενάγηση στο κέντρο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του ιδρύματος κ. Λεωνίδα Δραγουμάνο, όλα τα παιδιά μαζί είχαν την ευκαιρία να παίξουν για αρκετή ώρα ποδόσφαιρο στο γήπεδο που διατηρεί το κέντρο. Όλα τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για προπόνηση και αρκετό παιχνίδι αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις της σχολής μας στο Χαλάνδρι.

Βέβαια, οι κοινωνικές δραστηριότητες της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των Σχολών της δεν σταματάνε εκεί και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα όλο τον χρόνο!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ