2015-01-16 07:48:34
Φωτογραφία για Προγραμματική επίθεση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ...Δείτε τι θα κάνει ο Τσίπρας για να τραβήξει τα βλέμματα!
Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξαφνιάστηκαν από την επίθεση της ΝΔ για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, αν και, όπως υποστήριζαν κορυφαία στελέχη... «δεν μπορεί να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης για τη κυβέρνηση, αφού είναι ο φόρος που οι ίδιοι έφτιαξαν».

Παρ’όλα αυτά, επειδή στη Συγγρού βασίστηκαν στο γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν με νούμερα για το τι θεωρούν Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, στην Κουμουνδούρου διευκρινίζουν πως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα παρθούν και θα αφορά τις πραγματικά μεγάλες ιδιοκτησίες.

Αυτό που δεν περίμεναν στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «φάλτσο» της Ραχήλ Μακρή για "τύπωμα χρήματος", το οποίο μούδιασε προς στιγμήν τους επιτελείς του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να κρατήσουν αμέσως αποστάσεις τονίζοντας πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να αναφέρουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αμέσως επικοινωνία με την υποψήφια του κόμματος στην Κοζάνη, η οποία δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση πως δεν εννοούσε τύπωμα χρήματος, αλλά αξιοποίηση όλων των μορφών χρηματοδότησης από τους υφιστάμενους μηχανισμούς.

Επικοινωνιακός πυρετός

Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν ένα νέο site προβολής της καμπάνιας του κόμματος (www.syriza.net.gr), το οποίο, μάλιστα με ένα χρονόμετρο μετρά αντίστροφα «την ελπίδα που έρχεται».

Τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους πλειστηριασμούς και τους ιδιοκτήτες ακινήτων προσεγγίζουν τα τρία νέα σποτάκια που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο και προβάλουν θεματικά τις θέσεις του κόμματος για τις συγκεκριμένες ειδικές ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.

Την ίδια ώρα σε τηλεοπτικά «χωράφια» περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στον δρόμο για τις εκλογές ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο Κόκκινο» και το ThePressProject προχώρησαν σε δημοσιογραφική συμφωνία για την κοινή παραγωγή ενός καθημερινού πολιτικού talk show που θα προβάλλεται μέσα από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, αλλά και από δίκτυο τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την επικράτεια.

Στοχεύοντας πολύ στο νεανικό κοινό που την 25η Ιανουαρίου θα βρεθεί στις κάλπες, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις 17.30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου θα έχει διάλογο με νέους για θέματα, όπως η εργασία, η μετανάστευση, η επιχειρηματικότητα κτλ.

Οι πρώτοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ

Από τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, η 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ, η αποκατάσταση της προστατευτικής εργατικής νομοθεσίας για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά και μέτρα προστασίας των ΑμεΑ, των ανασφάλιστων και των υπερηλίκων.

Τα στελέχη για όλο το επόμενο δεκαήμερο θα εστιάσουν πάνω σε αυτά τα θέματα που μαζί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα αποτελούν τον αντίλογο στις κυβερνητικές βολές.

Στην φαρέτρα των επιχειρημάτων έχει προστεθεί, πλέον και η υστέρηση εσόδων ως ένας ακόμα λόγος, προκειμένου να εγκαταλειφθεί η πολιτική της ύφεσης και της ακραίας λιτότητας.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Αθήνα

Τελικά η διαρροή Ισπανού δημοσιογράφου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατά την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ήταν αληθής. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο επικεφαλής των Podemos, την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα προκειμένου να στηρίξει τον σύντροφό του Αλέξη Τσίπρα. Θα βρεθεί μαζί του στο βήμα και θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Η συγκέντρωση, πιθανότατα στο γήπεδο του Tae Kwon Do, αναμένεται να μετατραπεί σε φιέστα με τα δυο κόμματα της Αριστεράς να θέλουν να τονίσουν το μέτωπο που πρέπει να συγκροτήσει ο Ευρωπαϊκός Νότος απέναντι στην λιτότητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ