2015-01-16 11:50:24
Φωτογραφία για Σημαντικός ο ρόλος της Αγγελικής - Η δράση της
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της νεαρής Αγγελικής η οποία φέρεται να είναι η στενή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στην κατοχή τους οπτικό υλικό με την νεαρή κοπέλα από μαγαζί στο οποίο πήγε για να αγοράσει εκρηκτική ύλη και η σύλληψή της θεωρείται για την ΕΛ.ΑΣ θέμα χρόνου.

Την ίδια ώρα η αστυνομία εντόπισε και ένα νέο κρησφύγετο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σημείο, που φαίνεται οι τρομοκράτες να προετοίμαζαν τα οχήματα που θα συμμετείχαν στο μεγάλο χτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος της 22χρονης Αγγελικής - Προμήθευε με εκρηκτικά τον Ξηρό

Σε «πρόσωπο-κλειδί» αναδεικνύεται η 22χρονη φοιτήτρια αφού σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από «αγγελιοφόρος» της ομάδας Ξηρού φέρεται να είναι και αυτή που έψαχνε να αγοράσει μεγάλες ποσότητες νιτρομεθανίου, της εκρηκτικής ύλης που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.


Οι αξιωματικοί έχουν στην κατοχή τους βίντεο από παρακείμενο μαγαζί από αυτό το οποίο μπήκε η Αγγελική για να αγοράσει από κατάστημα στη Νέα Χαλκηδόνα το ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Μάλιστα η 22χρονη Αγγελική που επισκέφθηκε το συγκεκριμένο κατάστημα στις 29 Δεκεμβρίου είπε στους υπάλληλους ότι ήθελε το νιτρομεθάνιο για τον θείο της ο οποίος υποτίθεται ότι ασχολούνταν με τον μοντελισμό.

«Μου είπε ότι το χρησιμοποιεί ο θείος της ο οποίος ασχολείται με μοντελισμό. Σε ερώτησή μου αναφορικά με την ποσότητα που θα χρειαστεί, αυτή μου είπε ότι θα χρειαζόταν 20 ή 40 λίτρα. Εν συνεχεία παρότι μου φάνηκε υπερβολικό το νούμερο για τη συγκεκριμένη χρήση, τη ρώτησα στοιχεία αναφορικά με την εταιρία του θείου της για να κάνω επιβεβαίωση.

Διευκρίνισα εκ νέου τις προϋποθέσεις αποδοχής μιας ενδεχόμενης παραγγελίας και εν συνεχεία αποχώρησε. Έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία» αναφέρει μάρτυρας που αναγνώρισε την κοπέλα. Οι υπάλληλοι της ζήτησαν να τους προσκομίσει κάποιο εταιρικό ΑΦΜ και εκείνη αποχώρησε. Σύμφωνα με την αστυνομία η Αγγελική συνδέεται και με τη γιάφκα της Αναβύσσου.

Αποθήκη - κρησφύγετο των τρομοκρατών ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική

Ασύλληπτος συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού είχε νοικιάσει αποθήκη στον Ασπρόπυργο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Αντιτρομοκρατική την εντόπισε και την έκανε φύλλο και φτερό. Είχε νοικιαστεί από άντρα ηλικίας περίπου 55 – 60 ετών με το όνομα «Αποστόλης». Ωστόσο δεν έδωσε ποτέ το ΑΦΜ του ή άλλα προσωπικά του στοιχεία και ζήτησε να την νοικιάσει για 3 μήνες έναντι των 1.200 ευρώ.

«Πριν λήξει η ημερομηνία μίσθωσης 10.12.2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα που μου είπε ότι τη λένε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό, καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν την αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και το ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στον Ασπρόπυργο.

Από την Αντιτρομοκρατική εκτιμάται ότι εκεί προετοίμαζαν τα παγιδευμένα οχήματα για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: Real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ