2015-01-16 12:27:42
Φωτογραφία για Μεγάλη η συμμετοχή Πατρινών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ
Με την συμμετοχή, παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλου μέρους των Πατρινών, των βουλευτών Μαρία Κανελλοπούλου, Βασ. Χατζηλάμπρου και των υποψηφίων του ψηφοδελτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτραςπραγματοποίησε τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου, το βράδυ της Πέμπτης 15-1-2015, στην οδό Ερμού αρ. 18.

Παρών έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας Βαγγ. Κατσακούλης και Κ. Γαβριηλίδης, όπως και ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας".

Ακόμη παρόντες δήλωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης ΡΑΠ, Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Κώστας Σπαρτινός, ο Γραμματέας του Δήμου Πατρέων Ηλίας Γρηγόρης, ο π. πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Πάτρας Νικ. Κοντοές, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ριζούλης, όλοι οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του κόμματος και πολλοί άλλοι.

Στην ολιγόλογη ομιλία, που πραγματοποίησε το μέλος της ΝΕ Αχαΐας Γιάννης Λάμπρου, τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, αλλά έδειξε αισιόδοξος και κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ψηφοφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες για επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.Ο Γιάννης Λάμπρου, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα παρακάτω:


«Είναι δύσκολος ο αγώνας, το ξέρουμε, αλλά είμαστε και αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να νοιώθουμε κομμάτια μιας ιστορικής τομής. Γράφουμε ιστορία αυτές τις μέρες. 'Όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.

Σε αυτή την πορεία, σε αυτή τη δομή, δεν πρέπει να είναι κανένας αμέτοχος. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο συμμέτοχο. Τον κόσμο να γνωρίσει το πρόγραμμά μας, μέχρι την Κυριακή στις 25. Και μετά από τις 25 να τον κάνουμε συμμέτοχο στις κύριες αποφάσεις που θα παρθούν.Η πραγματικότητα αλλάζει. Το πλαίσιο αλλάζει. Και είμαστε περήφανοι που το αλλάζουμε εμείς. Μην εφησυχάζουμε, ο αγώνας είναι κρίσιμος, αλλά είμαστε αισιόδοξοι το λέμε και πάλι, ότι οι στόχοι μας θα εκπληρωθούν.

Συμμετέχουμε στις εξορμήσεις των επόμενων ημερών, ενημερώνουμε για την ομιλία Τσίπρα την Τετάρτη, στις 21 Γενάρη, στο κλειστό Γυμναστήριο του "Τόφαλου"».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την μετάβαση στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο "Τόφαλος" θα υπάρχουν λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που αμισθί θα ξεκινούν κάθε τρια λεπτά, από την οδό Ερμού 18, όπου τα γραφεία του εκλογικού Κέντρου και θα τερματίζουν στο Γυμναστήριο.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με το Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον Άγγελο Χρυσανθόπουλο.

Από νωρίς στο μεταξύ είχε λειτουργήσει ρεφενέ κουζίνα με μεζέδες, που έφτιαξαν οι γυναίκες των μελών στην σπιτική κουζίνα τους και τους προσέφεραν προς τούτο και με κρασί που διατέθηκε για την περίσταση.

Αξιοσημείωτα είναι αυτά που σχολιάζονταν μεταξύ παλιών ΣΥΡΙΖΑίων και πρώην ανένταχτων, οι οποίοι συνέκριναν σε όγκο την μάζωξη προ του εκλογικού κέντρου, με παλιές προεκλογικές συγκεντρώσεις της ανανεωτικής αριστεράς στην πλατεία Γεωργίου, που ο ανώτερος αριθμός που έφταναν ήταν τα εξακόσια άτομα. Τώρα έλεγαν, η δυνατότητα κινητοποίησης των μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι απείρως μεγαλύτερη!

Επίσης άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι αυτά τα εγκαίνια αρχικά είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, πλην όμως μετά από συζήτηση αποφασίστηκε η επίσπευσή τους για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου καθότι στις 17 είναι η μέρα της μεγάλης γιορτής των Πατρινών, η έναρξη του Καρναβάλου και δεν ήθελαν οι διοργανωτές να μπουν σφήνα στην γιορτή της Πάτρας και την ελπίδα των καταστηματαρχών για δουλειά.

Πηγή: gzmosxos.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ