2015-01-16 20:29:00
Φωτογραφία για Δημοσκόπηση DATA RC: Η Πάτρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ - Το 29,1% των Αχαιών δεν βάζει σταυρό
Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος, στην οποία και δημοσιεύεται σήμερα η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στην Αχαΐα δεν είναι ενιαία. Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% στο Δήμο Πατρέων και 28,3% στους λοιπούς δήμους, ενώ αντίστοιχα η ΝΔ στον Δήμο Πατρέων συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 16,3%, ενώ στους λοιπούς δήμους 22,4%.

Το 3,5% των ψηφοφόρων του Δήμου Πατρέων δηλώνει την πρόθεση να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και το 4,2% των ψηφοφόρων των άλλων δήμων της Αχαΐας.

Το Ποτάμι συγκεντρώνει πρόθεση ψήφου 7,4% στην Πάτρα και 4,2% στους λοιπούς δήμους, ενώ αντίστοιχα τα ποσοστά για το ΚΚΕ είναι 5,9% και 3,5%.

Το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 2,5% στο Δήμο Πατρέων και 6,6% στους άλλους δήμους του νομού.

Όπως αναφέρει η έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται περισσότερο στο αστικό κέντρο της Πάτρας, ομοίως το ΚΚΕ το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, ενώ η ΝΔ περισσότερο στην Αιγιάλεια και τη Δύμη. Στην επαρχία της Αχαΐας έχουν τη μεγάλη τους δύαν,η η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ.

Υποψήφιοι βουλευτές

Από την έρευνα σχετικά με τη σταυροδοσία προκύπτει ότι περίπου ένας στους τρεις (33,9%) ψηφοφόρους των κομμάτων πρόκειται να "σταυρώσουν" κάποιους από τους υποψήφιους βουλευτές. Το 37% δεν έχει αποφασίσει αν θα σταυρώσει κάποιον ή ποιον , ενώ το 29,1% δηλώνει ότι θα ψηφίσει μόνο το κόμμα και δεν θα βάλει σταυρό σε κάποιο υποψήφιο βουλευτή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν θα σταυρώσουν είναι οι ψηφοφόροι του Ποταμιού (52,4%) αλλά και του ΚΚΕ (47,1%) ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων ως προς τη σταυροδοσία παρουσιάζεται στο κόμμα των ΑΝΕΛ (50%) στο ΠΑΣΟΚ (46,2%) αλλά και στο Ποτάμι (42,9%).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ