2015-01-17 18:55:37
Φωτογραφία για Τα τρία βασικά μέτρα Τσίπρα που δίνουν προβάδισμα
Μεγάλο προβάδισμα έναντι της ΝΔ αποκτά, κατά τις εκτιμήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φιλολαϊκα μέτρα που έχει ανακοινώσει τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, μέτρα που άγγιξαν την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Οπως εκτιμούν ανεξάρτητοι ειδικοί ο προεκλογικός αγώνας θα μοιάζει από εδω και πέρα απλός περίπατος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται για το τι θα κάνει με υπόσχεται την επαύριο των εκλογών ως κυβέρνηση.

Τρία είναι βασικά μέτρα Τσίπρα που έφεραν πολλούς νέους ψηφοφόρους κυρίως από την δεξαμενή των αναποφασιστων στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και αύξησαν τηνν ανησυχία στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά;

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από τον ΦΑΠ. Το μέτρο αφορά χιλιάδες ψηφοφόρους με μικρή ή και ανεκμετάλλευτη περιουσία (μικρά διαμερίσματα, χωράφια στο χωριό, κληρονομιές χωρίς ουσιαστικο οικονομικό ενδιαφέρον κλπ) που φορολογήθηκαν άγρια χωρίς να κερδίσουν τίποτε.


Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε πολίτη. Με δεδομένο ότι οι μέσες αποδοχές κυμαίνονται από 12.000-16.000 ευρώ, η φορολογική ελάφρυνση για τον καθένα θα είναι μεγάλη.

Απαγόρευση πλειστηριασμών και προστασία πρώτης κατοικίας. Το πρόβλημα καίει χιλιάδες πολίτες που είναι άνεργοι ή έχουν περιοριστεί δραματικά τα εισοδήματά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οι εξαγγελίες αυτες άφησαν πίσω τη ΝΔ στην προεκλογική κούρσα καθώς αναπτερώνουν τις λαϊκές προσδοκίες ότι κάτι επιτέλους θα πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κατρακύλα. Αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στις σημερινές συνθήκες της έλλειψης ρευστότητας. Ο κόσμος όμως που υποφέρει δίνει πίστωση χρόνου στον κ. Τσίπρα ελπίζοντας ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ