2015-01-18 15:29:42
Φωτογραφία για Καφεδάκι στη … φουρτούνα !!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Σάββατο πρωί, μια μέρα υπέροχη, τέσσερις «Ελληνικοί» να αχνίζουν μπροστά μας στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη και μόνο οι χάντρες του κομπολογιού μου, να εκδηλώνουν μια σχετική αμηχανία … «ποιος θα ξεκινήσει πρώτος» (αν και είχαμε συμφωνήσει πλειστάκις … να μην το ξανακάνουμε) !!

- Ο κόσμος έχει σαλτάρει (τσιγκλάω εγώ) !! Εδώ δεν ήξερε η καημένη γυναίκα μου τι ψηφίζω, σήμερα με ρωτάνε τα παιδιά και τους λέω, ότι νομίζετε καλύτερο... και να συναντάς απλούς γνωστούς σου, οπουδήποτε στα όρθια και αντί για καλημέρα, να σου λένε «πως τα βλέπεις, τι θα κάνουμε» !?  

- Άμ έτσι είναι Κώστα μου!! Όταν παρεμβαίνεις δημόσια, όταν αναρτάς τις απόψεις σου, όταν αναλύεις και κρίνεις τα πράγματα, … αυτά θα τάχεις!!

- Και συ … «τι τους λες» (μου λέει το πειραχτήρι) !?

- Τι να τους πω ρε Σάκη !! Ποιος μπορεί να πει κάτι !? Δε βλέπεις ότι ακόμα και οι «σωτήρες» μας, όχι μόνο ξαφνικά τώρα τους έπιασε ο πόνος για μας, αλλά και αυτά που λένε το πρωί, τα διορθώνουν το μεσημέρι και τα απορρίπτουν το βράδυ !!


- Ναι, αλλά την Κυριακή ψηφίζουμε (λέει) !!

- Καλά τώρα, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι ακόμα υπάρχουν … «αναποφάσιστοι» (του λέω)!? 

- Και βέβαια υπάρχουν, ένα 20%  αποφασίζει σχεδόν πάνω στην κάλπη!! Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως λες, πολλοί σε ρωτάνε!! Προβληματίζονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν (επεμβαίνει ο άλλος)!!

- Όχι ρε Γιώργο !! Οι πιο πολλοί απ’ αυτούς, ρωτάνε από περιέργεια, σαν κουτσομπολιό, αλλά και ίσως σαν αυτοεπιβεβαίωση της επιλογής τους, που δεν την ομολογούν, ρωτούν έτσι απλά για να πάρουν κουράγιο, κάτι σαν άλλοθι!! Αν τους πεις αυτό που «έχουν αποφασίσει», βλέπεις ότι αστράφτει το πρόσωπο τους, αν τους πεις διαφορετικά, τότε αρχίζουν τα «… μα, … μου, … ξέρεις, …» και η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά!!

- Δηλαδή μας λες ότι, είναι «αναποφάσιστοι» που όμως … έχουν αποφασίσει και το κρύβουν (λέει ο εορτάζων που κερνά σήμερα) !?

- Ρε Αντωνάκη, θυμάσαι τότε που πιτσιρικάδες, πηγαίναμε για τσάρκα στην «οδό καλέργων»!! Είχαμε αποφασίσει τι θα κάνουμε και ποια κυρία θα επισκεφτούμε, έτσι δεν είναι!? Όμως προηγουμένως βολτάραμε ασκόπως στη γειτονία, έτσι για άλλοθι, για να επιβεβαιώσουμε αυτό που απ’ την αρχή είχαμε στο μυαλό μας !! Εύκολα, γρήγορα, … διακριτικά και χωρίς υποχρεώσεις !!

- Τι λες ρε Κώστα !! Εδώ είναι σοβαρά τα πράγματα, παίζεται το μέλλον της Χώρας και η επιβίωση μας, … η αξιοπρέπεια μας !!

- Ναι, ναι πολύ σοβαρά !! Έχεις ακούσει κανένα να σου λέει σαφώς και αναντίρρητα ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ !? Κανένας … πέραν των εγγεγραμμένων κομματικών!! ΟΛΟΙ οι άλλοι λειτουργούν, … δια της αφαιρετικής μεθόδου!! Σου λένε:

«Ξέρεις, μ’ αυτή τη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν πάμε πουθενά !! Θα λιώνουμε σιγά-σιγά σαν το κερί !! Οι Σαμαροβενιζέλοι είναι διεφθαρμένοι και ταυτισμένοι με του ξένους, τους είδαμε και τους νοιώσαμε …. κλπ», έτσι δεν λένε όλοι, έτσι και ΕΣΕΙΣ, εδώ και δύο χρόνια, δε μου λέγατε … «να φύγουν πρώτα αυτοί και μετά … βλέπουμε» !? 

Έεε λοιπόν, τώρα ακριβώς είναι η ώρα του «βλέπουμε» και μου λέτε ότι … «ακόμα δε βλέπουμε» !?!? Αφού απορρίπτουν τους Σαμαροβενιζέλους και τα παράγωγα τους (μνημονιακούς), τον Θεοδωράκη τον θεωρούν «θολό και ύποπτο» (Δούρειο Ίππο) και Κομμουνισμό δεν θέλουν, ΑΡΑ τι απέμεινε να θέλουν … για να «αποφασίσουν» !?

- Κοίταξε, μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να είναι πράγματι εγκλωβισμένοι, σε πολύ λίγες επιλογές και απλά να ανησυχούν για τις επιπτώσεις, που μπορεί να προκύψουν (λέει ο Γιώργος συγκαταβατικά) !!

- Άαα γεια σου φίλε μου!! Αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα τους !! ΟΧΙ ότι δεν έχουν επιλέξει τι θα ψηφίσουν, αλλά προβληματίζονται …. μη χάσουν κι αυτά που τώρα έχουν !! Σας είχα πει ότι, αυτή τη φορά θα πάμε στις κάλπες ζαλισμένοι και …. χεσμένοι !!

- Έλα μωρέ !! Σιγά να μη τα τινάξουν όλα στον αέρα !! Όλοι έχουν όφελος να βρουν μια λύση και θα τη βρούνε !! Και ο Τσίπρας θα κάνει την κολοτούμπα του, όπως την έκαναν όλοι τους και …. μια χαρά θα είναι όλα (λέει στωικά ο Σάκης) !! 

- Μην ακούς τους καταστοφολόγους και τους τρομολάγνους !! Δεν πιάνουν πια αυτά, τους καταλάβαμε (λέει ο Αντώνης) !!

- Σιγά μη φοβηθούμε, με την κινδυνολογία του Σαμαρά και της Σπυράκη (λέει ο Γιώργος)!!

- Ναι ρε παιδιά και εγώ έτσι ΘΕΛΩ να πιστεύω, αλλά ανησυχώ, μη τελικά και τους ξεφύγει η κατάσταση, με το αλαλούμ των πολιτικών γραμμών τους, εκεί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ!! 

Αλλά επίσης για να σας ρωτήσω (ξέροντας όλοι τους, ότι ξέρω την απάντηση) : «Εσείς, που ΔΕΝ ανησυχείτε, … τα λεφτά σας, τάχετε στις τράπεζες μας ή τα αποσύρατε στο εξωτερικό»??

- ………… ξέρεις, «κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε» …. (ομολογεί ο αυθόρμητος Σάκης, ενώ οι άλλοι θαυμάζουν την Ακρόπολη) !!

- Έεε ρε κούνια που σας κούναγε !! Και νομίζετε ότι έτσι θα τα σώσατε !! Όλα βρε είναι πλέον καταγεγραμμένα και υποτυπωμένα μέχρι και την τελευταία δεκάρα μας!! Το Κράτος είναι εξουσία και μπορεί –νομοθετώντας- να πει ότι θέλει, το είδατε μάλιστα εδώ και 5 χρόνια. Άμα λοιπόν σου πει : «κυρ Αντώνη, ξέρω ότι έχεις τόσα στο Λουξεμβούργο, σε αμοιβαία κεφάλαια και εγώ θέλω έκτακτη εισφορά τόσα», ΕΣΥ τι θα πεις !? 

Άμα σου πει : «ΟΚ άστα έξω, αλλά μόλις τα φέρεις πίσω στην Ελλάδα, εγώ θα εισπράξω τόσα κι άλλα τόσα», ΕΣΥ τι θα κάνεις, θα τα αφήσεις εκεί εσαεί, για να τα φάει ο φίλος μας ο Γιούνκερ!? 

Μη το ψάχνετε λοιπόν !! Μακάρι να μη συμβεί τίποτα, αλλά θυμηθείτε …. πόσες φορές, δε βρεθήκαμε αναγκασμένοι να χαράξουμε πορεία, μέσα στη φουρτούνα και να παλέψουμε με τα πλοία μας!! Έτσι λοιπόν θα κάνουμε και τώρα, είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει, γιατί απλά (και πάλι) «έτσι διαταχθήκαμε» –από τον κυρίαρχο λαό- και … ο Άγιος Νικόλας είθε νάναι (και πάλι) στην πλώρη μας!! 

Αυτή τη φορά όμως, πρέπει να έχουμε σαφώς υπόψη μας ότι, βγαίνοντας από το λιμάνι, το σήμα ντροπής : «λόγω θαλασσοταραχής επαναπλέω πίσω στο λιμάνι», …. δεν γίνεται αποδεκτό !! 

Όλα τ’ άλλα χαζά, «δεν ήξερα, δεν γνώριζα, με γέλασαν και με παρέσυραν», είναι για τους … άναυτους !!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ