2015-01-18 19:28:23
Φωτογραφία για Βραβείο στην Περιστέρη λίγο πριν τις αποκαλύψεις για το νεκρό
Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τις αποκαλύψεις που αναμένονται σχετικά με τον νεκρό στην Αμφίπολη, η υπεύθυνη αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Σερρών, λόγω της συνεισφοράς και του έργου της στα εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα στο λόφο Καστά.

Η βράβευση της κ. Περιστέρη έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σε δηλώσεις της, εμφανώς συγκινημένη, η αρχαιολόγος ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τόνισε πως είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την ίδια η σημερινή.

«Είναι μεγάλη μέρα για μένα σήμερα. Νιώθω Σερραία γιατί από το 2004 βρίσκομαι στις Σέρρες και χαίρομαι να προσφέρω γι αυτόν τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, απενεμήθη το Μετάλλιο του ένδοξου ήρωα «Εμμανουήλ Παππά» καθώς και μία ιδιαίτερη τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη τιμής για την πολύτιμη προσφορά της στην ιστορία του τόπου, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του νομού και του ταφικού μνημείου στο τύμβο Καστά.

Οι ανακοινώσεις για τη μελέτη των οστών που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης αναμένεται να γίνουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ