2015-01-19 09:00:12
Φωτογραφία για Αν βγει ο Τσίπρας, δεν θα έχουμε χρήματα τον Μάρτιο
Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζει η 25η Ιανουαρίου... Ο Αντώνης Σαμαράς σε νέα του τηλεοπτική συνέντευξη, αυτή τη φορά στον ΣΚΑΙ (μετά την σαββατιάτικη που έδωσε στον ΑΝΤ1) εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε χρήματα τον Μάρτιο». 

Απέκλεισε φυσικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Κουμουνδούρου, τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό τιμόνι με πραγματική φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ότι δεν ¨πρόκειται να πειραχτούν οι καταθέσεις” και «δεν θα μειωθούν οι συντάξει» ενώ εγγυήθηκε για μείωση τη ςφορολογία, με τον ΈΝΦΙΑ να μειώνεται αρχικά κατά 75%.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το δίλημμα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται «στο σημείο της απογείωσης ή της καθίζησης» και πρόσθεσε πως «Είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο και πολύ κοντά στο χειρότερο για τον τόπο». Εν συνεχεία, ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τo χρειαστεί ο τόπος. «Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό τιμόνι με πραγματική φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση» τόνισε , σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει πεδίο για συμφωνία, ενώ είπε: «Αυτοί πάνε για διαρκείς διαπραγματεύσεις όπως κάνουν στα συνέδριά τους».


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εγώ δεν έχω σκεφτεί ποτέ καν ως εναλλακτική να βάλω χέρι στις καταθέσεις, ενώ άλλοι τα έχουν πει…». Επεσήμανε ότι «αυτό δεν πρέπει να γίνει ποτέ γιατί θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Δεν θα έμενε κατάθεση για κατάθεση στις τράπεζες».

Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει δρομολογηθεί να δοθούν ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, το επίδομα τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως σε φορολογικό επίπεδο θα «πάμε τα επιχειρηματικά κέρδη από το 25% στο 15%, 3% τον πρώτο χρόνο και από 2% τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο 15%», είπε, ενώ στη φορολογία φυσικών προσώπων είπε πως θα μειωθεί σταδιακά από το 45% στο 33%. «Όσα λέμε είναι πράγματα νοικοκυρεμένα και υπολογισμένα και όχι φούσκες», πρόσθεσε.

«Καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα»

Αφού χαρακτήρισε «καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα», επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι «είναι λάτρης και θιασώτης ενός συστήματος οικονομικού στη Βενεζουέλα που έχει αποδειχτεί ότι δεν δουλεύει».

Για τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι αναποφάσιστοι είναι φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης και ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αληθινή βαβέλ. Αναζητά συνεργασίες με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ». Μάλιστα είπε ότι επειδή μένει μόνος του έβγαλε το παραμύθι της αυτοδυναμίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε: «Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αγαπάω την πατρίδα. Τι να συμφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ; Στο τύπωμα χρήματος; Στο άσυλο πανεπιστημίων; Στη φορολογία 60% που είπε ο Τσακαλώτος; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Θέλει να επιστρέψει τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο, να επιστρέψουν αυτοί που ήταν με πλαστά πτυχία. Αυτές είναι κόκκινες γραμμές για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους υπογραμμίζοντας ότι η ανάλυση των αναποφάσιστων δείχνει πως είναι φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης.

«Στο τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το Μνημόνιο τελειώνει»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε πως «στο τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το Μνημόνιο τελειώνει» γεγονός που όπως εξήγησε «σημαίνει 7,2 δισ. για να πληρωθούν οι αναγκαίες υποχρεώσεις από τον Μάρτιο και μετά. Αν δεν τα έχεις αυτά τα 7,2 δισ. θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ