2015-01-19 14:20:50
Φωτογραφία για Πελετίδης: Η Δημοτική αρχή ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις
Για τους 16 εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού, των οποίων τη σύμβαση αρνήθηκε να υπογράψει ο αρμόδιος Επίτροπος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων και καλώντας να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όπου και αν προέρχονται αυτά.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν δημοσιεύματα, αλλά και ανακοινώσεις, που ανακαλύπτουν απολύσεις στο Δήμο, οι οποίες όμως είναι ανύπαρκτες.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ενταγμένα σε ένα σχέδιο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη για να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πολιτική συνέπεια της Δημοτικής Αρχής.


Η Δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει το δικαίωμα στην σταθερή απασχόληση για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι πιεστικές ανάγκες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και τομείς.

Η Δημοτική Αρχή ούτε έκανε, ούτε κάνει απολύσεις.

Γι αυτό προειδοποιούμε να σταματήσουν τα παιχνίδια με τη Δημοτική Αρχή, από όποιους και για οποιοδήποτε λόγο και αν παίζονται.

Οι 16 εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό παλεύουν μαζί με το Σωματείο τους με την στήριξη της Δημοτικής Αρχής και το Δ.Σ. του Οργανισμού ενάντια στην άρνηση του αρμόδιου Επιτρόπου να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, με το επιχείρημα ότι οι 16 συμβασιούχοι δεν καλύπτουν ανάγκες και ότι το υπάρχον προσωπικό μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, τα ΚΑΠΗ και την Βοήθεια στο Σπίτι.

Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος παρεμβαίνει προκλητικά και σκόπιμα για να μην καλύψει ο Δήμος πιεστικές ανάγκες, να μην επεκτείνει το δίκτυο των παιδικών σταθμών για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Προσπαθούν με όλα τα μέσα, να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να περάσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών στα σκλαβοπάζαρα των κοινωνικών συνεταιρισμών που στηρίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Οργανισμού, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επεκτείνουν την λειτουργία τους οι κοινωνικές δομές.

Όσο για τους λασπολόγους, τους αξίζει μόνο η περιφρόνηση».

Στην ίδια κατεύθυνση και ο κ. Τουλγαρίδης, ξεκαθάρισε:

«Σταθμίσαμε τις ανάγκες του λαού της Πάτρας και με βασική μας στόχευση να ανακουφίσουμε τις λαϊκές οικογένειες και να δεχθούμε περισσότερα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, να καλύψουμε τα κενά στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, να ενισχύσουμε τη Βοήθεια στο Σπίτι και τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας στα ΚΑΠΗ, προσλάβαμε τους 16 εργαζόμενους, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού και σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια.

Γιατί μας βάζουν εμπόδια; Για να μην καλύπτουμε τις ανάγκες του λαού του Δήμου μας;

Η απάντηση είναι καθαρά πολιτική και όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και αβάσιμα. Τους δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τηρήσουμε τη συμφωνία μας με τους 16 εργαζόμενους και να πληρωθούν. Αυτή είναι η δέσμευσή μας ως Κοινωνικός Οργανισμός και ως Δημοτική Αρχή συνολικά».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ