2015-01-20 22:40:54
Φωτογραφία για Σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Λεπέν
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης της Λεπέν στη Le Monde, όπου δηλώνει πως ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Στην ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περνά στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε, πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς» είχε υπογραμμίσει λίγο νωρίτερα μέσω twitter ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως «η δήθεν "συμπάθεια" της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική».


Στη συνέχεια επανήλθε και απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, σημείωσε: «Η ΝΔ, το κόμμα του Βορίδη, κουμπάρου και ομοϊδεάτη των Λεπέν, δεν μπορεί να μας κάνει μάθημα αντιφασισμού. "Στο σπίτι του κρεμασμένου..."».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη

Η ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε απομόνωση».

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας η Ν.Δ. αναφέρει «ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα».

ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί αυτή τη στήριξη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή από την πλευρά της είχε εκφράσει την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος και να αποφύγει έτσι «την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την ευρωπαϊκή οικογένεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

ΔΗΜΑΡ - Πράσινοι: Η πολιτική αλλαγή δεν θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού

Σχόλιο για τις δηλώσεις της Λεπέν έκανε και ο συνδυασμός «ΔΗΜΑΡ - Πράσινοι», σημειώνοντας πως «η πολιτική αλλαγή στη Ελλάδα δεν πρέπει να σηματοδοτήσει και δεν θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού».

«Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι ο αγώνας για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης μέσα από την πολιτική δημοκρατική ενοποίηση της» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ