2015-01-22 16:04:40
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε
Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Ο κύριος Νίκος Δένδιας. Καλημέρα σας κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:   Καλημέρα. Καλημέρα στους ακροατές σας.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Στη B,  τεράστια,  Περιφέρεια Αθηνών.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Πώς πάτε κύριε Δένδια; Είναι αυτό που λέμε, ανταμώνετε θυμό; Δηλαδή, πέφτετε πάνω σε θυμωμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν μπροστά στα μάτια τους, τους χρεωκοπημένους του παλιού συστήματος και τα λοιπά;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ε, όχι δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Βεβαίως ο κόσμος έχει υποφέρει, υπάρχει ανεργία, υπάρχει κρίση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί συνειδητοποιημένοι άνθρωποι που έχουν καταλάβει πολύ ξεκάθαρα από πού γλιτώσαμε.

            Βεβαίως κάνουν κριτική στη κυβέρνηση για τις αστοχίες της. Εκφράζουν όμως ικανοποίηση για το γεγονός ότι σωθήκαμε από εκεί που ήμασταν το 2012, έτοιμοι να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ και ότι αυτή τη στιγμή η χώρα είναι σε αρχική φάση ανάκαμψης.


Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Γιατί επιμείνατε στο φόβο ως Νέα Δημοκρατία κύριε Δένδια και ακριβώς δεν υπερτονίσατε ότι η χώρα είναι στη φάση της ανάκαμψης; Ότι ναι, είχε μείνει λίγο, από αυτό που δεν έκανε ο κύριος Σαμαράς, αυτό που δεν έκανε η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή να κλείσει τη συμφωνία Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αφού μας έριξαν; Σε διαπραγμάτευση για να κλείσουμε τη συμφωνία ήμασταν. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση αυτή δεν επέλεξε να πάει σε εκλογές.

            Με δικαιολογία την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα άσχετο, έπεσε από μία περίεργη συμμαχία…

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Μιλάω σε προγενέστερο χρονικό διάστημα κύριε Δένδια, όταν, και η κριτική μου είναι αυτή,  θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία, μαζί και το ΠΑΣΟΚ,  να επιμείνετε να βγούμε στις αγορές.

            Δηλαδή να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Προσέξτε. Σήμερα λέει η εφημερίδα Καθημερινή, «η δύσκολη εξίσωση της ρευστότητας». Απαιτούνται επιπλέον έντοκα 1,5 – 2 δις ευρώ.

            Δηλαδή, δεν θα έχουν οι τράπεζες ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε επιχείρηση. Μικρή, μεγάλη, μικρομεσαία και τα λοιπά. Μιλάμε για στεγνωμένες τράπεζες.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βλέπετε όμως, πριν από μισό λεπτό μου είπατε κάτι το οποίο ρωτούν πάρα πολλοί. Γιατί επενδύετε στο φόβο; Και τώρα παίρνετε το πρωτοσέλιδο μιας έγκυρης εφημερίδας, η οποία δεν επενδύει στο φόβο.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:    Δεν είναι θέμα φόβου. Εδώ είναι η πραγματικότητα. Η περιγραφή της πραγματικότητας κύριε Δένδια, αλλά ταυτοχρόνως σας κάνω και κριτική όμως.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ακριβώς. Όταν λοιπόν εμείς περιγράφουμε τη πραγματικότητα.. θέλετε λίγο «άγαρμπα», θέλετε με ένα τρόπο λίγο που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο «λεπτός;» Θέλετε με ίσως όχι «καλό γούστο;».  Να το δεχθώ και αυτό. Όμως, όταν εμείς περιγράφουμε την αλήθεια ή εν πάση περιπτώσει, κάτι, στο οποίο ουδείς μπορεί να αντιλέξει, τότε μας λένε, «εκστρατεία φόβου».

            Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όλες τις αοριστίες του πλανήτη, κάνει εκστρατεία αισιοδοξίας.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Και να συμπληρώσω και το εξής, ότι έχουμε έγκριση 14 μόλις ημερών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τον μηχανισμό ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή, μετά πρέπει να μπούμε στο πρόγραμμα. Πρέπει να κάνουμε ένα πρόγραμμα. Όχι της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρόγραμμα δηλαδή μεταξύ τρόικας και Ελλάδος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κάνετε πολύ καλά και το υπογραμμίζετε, διότι βεβαίως Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Όχι, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω πρόγραμμα και εγώ και εννοεί τη Θεσσαλονίκη. Αλλά αυτοί δεν εννοούν αυτό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έχω πρόγραμμα, προφανώς υπονοεί ότι θα μπει και αυτό σε μία διαδικασία συμφωνιών.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:    Έχει ένα πρόγραμμα για τη ζωή μας. Αλίμονο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση παριστάνει ότι αγνοεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ενώ αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι για να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αν θελήσει να έχει ρευστότητα θα πρέπει να πάει την άλλη μέρα το πρωί και να εκλιπαρήσει για μία κατανόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας για να υποβάλλει το αίτημα η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από 14 μέρες και να ξαναπάρει ρευστό.

Γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σας πω, καθώς πιστεύω στη δύναμη του επιχειρήματός μας, πιστεύω στο δίκιο μας και πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης δεν θα επιλέξει μια οδό που στη καλύτερη περίπτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, για να μη πω αυτοκτονική, γιατί θα μου πείτε ίσως ότι  υπερβάλλω.  

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Τώρα γιατί το λέτε; Γιατί το υποτιμάτε αυτό «θα εκλιπαρήσει;». Θα πάει να κάνει μία σοβαρή διαπραγμάτευση με, με…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γιατί εμείς; Εμείς τι κάναμε τόσο καιρό; Ασόβαρη διαπραγμάτευση;

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Μας έπεισε….

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δηλαδή όλο…

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Μισό λεπτό. Μας έπεισε η αντίληψη και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνατε διαπραγμάτευση, κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μα τι λέτε τώρα;

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Ούτε εσείς, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τι λέτε τώρα; Εγώ έχω διαπραγματευτεί με την τρόικα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μου πει ένας που έχει διαπραγματευτεί με την τρόικα; Μπορεί να πει ένας ότι έχει δει τον κύριο Σόιμπλε….

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  «Θα τον δούμε τώρα», λένε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Ή και από μακριά. Τον κύριο Γκάμπριελ ή από μακριά;

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Οι δημοσκοπήσεις, μάλλον, για να είμαι ακριβής, δείχνουν, οι δημοσκοπήσεις, η φωτογραφία της παρούσας στιγμής, δεν ξέρω τι θα είναι μετά από τρεις μέρες, δείχνουν ότι θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματεύεται. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Πορτοσάλτε, ξέρετε πόσο «μάγκας» μπορώ να γίνω και εγώ από την Πλατεία Κουμουνδούρου; Μπορώ να σκίζω όλα τα μνημόνια, να δέρνω όλους τους Ευρωπαίους….

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Δεν αμφιβάλλω.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  …Να ξεκινάω επαναστάσεις, αλλά μέχρι την Πλατεία Βάθης.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Αλλά δεν έχει πειστεί η κοινωνία, κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μέχρι την Πλατεία Βάθης θα φτάσουν.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Σας καταλαβαίνω, το κατανοώ αλλά δεν έχει πειστεί η κοινωνία. Θέλει να δοκιμάσει και την εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Εγώ δέχομαι ότι η κοινωνία μπορεί και την έσχατη στιγμή να σκεφτεί λογικά, να αφήσει αυτού του τύπου τις δοκιμές, να αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να ωριμάσει και να πάμε σε μία λογική αντιμετώπιση της κρίσης και των πραγμάτων.

Θα είχα αντίθετη άποψη, ξέρετε δεν είμαι της άποψης ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμένει εσαεί στην εξουσία ή το οποιοδήποτε κυβερνητικό κόμμα. Και η εναλλαγή βοηθάει. Αλλά η εναλλαγή μέσα στα πλαίσια λογικής. Εξηγούμαι:

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε, τόσο στη δική μου, νομίζω, ήρεμη και νηφάλια κρίση, δεν μπόρεσε να εμφανίσει ούτε στοιχειωδώς μία πρόταση εξουσίας σοβαρή, ευρωπαϊκή της επόμενης μέρας.

Απλώς μία ατέρμονη υποσχεσιολογία σε όλους. Σε όσους δεν υπόσχεται ρητά τους κλείνει το μάτι.

Πάρτε το δανεισμό. Ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος; Τη «σεισάχθεια». Το ιδιωτικό χρέος συνολικά είναι 180 δισεκατομμύρια….

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Το είπε και ο κύριος Καμμένος χθες. Είμαστε οπαδοί. Δεν το συζητώ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ωραία. 2 δισεκατομμύρια, λέει, θα εξυπηρετήσουμε 180 δισεκατομμύρια και θα τα χαρίσουμε όλα.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Για φανταστείτε. Εμείς που είμαστε δανειολήπτες, ας πούμε, εγώ πρώτης κατοικίας, τέλος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ναι. Και εγώ χρωστάω.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Τέλος.  Θα έρθει και  θα μπω στο πρόγραμμα σεισάχθεια του κυρίου Αλέξη Μητρόπουλου. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτά δεν είναι πράγματα σοβαρά και σε μία πονεμένη  κοινωνία, η οποία καλώς ή κακώς επιλέγει….

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Δεν περνούν, λέτε, δεν περνούν; Δεν έχουν απήχηση αυτά; Δεν χαϊδεύουν το ένστικτό μας;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Φοβάμαι ότι εν μέρει περνούν. Φοβάμαι ότι ούτε το 2009 μας έγινε μάθημα και φοβάμαι επίσης ότι ούτε το προφανές παράδειγμα…

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Την καινούρια εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» δεν την βλέπετε, κύριε Δένδια; Είμαι λάθος;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Την ακούω από το ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω ότι η κοινωνία, τουλάχιστον στην πλειοψηφία της δεν θα την αγοράσει στο τέλος.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Συγκεκριμένα ερωτήματα: Αποκατάσταση μισθών ενστόλων. Το είπε χθες ο κύριος Σαμαράς.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μου έδωσε εντολή να το πω και εγώ σε μία συγκέντρωση, ωραία, μεγάλη Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Γιατί δεν τα βάλατε στον προϋπολογισμό αυτά; Να σας το θέσω έτσι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι το 2016, είναι τον Μάρτιο του 2016. Κοιτάχτε, δεν είχε αντοχές περαιτέρω. Τώρα ο προϋπολογισμός του 2015 στην πραγματικότητα επηρέαζε και το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Δεν είχε άλλα περιθώρια. Νομίζω ότι είχαμε εξαντλήσει ό,τι μπορούσαμε. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα προϋπολογισμό λάστιχο, να κοροϊδεύουμε τους πάντες.

Αυτό, αν θέλετε, με τον δικό μου υπολογισμό θα καταβληθεί το Μάρτιο του 2016. Κατ’ ουσίαν πρέπει να καταβληθε,ί δεδομένου ότι υπάρχει μία δικαστική απόφαση που μας υποχρεώνει έτσι; Εγώ δεν είμαι της λογικής παροχολογίας εν όψει εκλογών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά αυτή είναι η συνταγματική μας υποχρέωση, υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε το κράτος να καταβάλλει, εμείς θα καταβάλλουμε.

Ελέγχθηκε πότε υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ανακοινώνεται….

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Και λέτε ότι μπορεί να γίνει τον Μάρτιο του 2016.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με τους δικούς μου υπολογισμούς, το Μάρτιο εφάπαξ και να τελειώνουμε με αυτό.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Μάλιστα. Πώς θα μας κάνει ο κύριος Σαμαράς να μείνουμε στη Νέα Δημοκρατία, λέει ο Θεοφάνης, όταν αδιαφορεί για τις μικρές επιχειρήσεις και ενδιαφέρεται μόνο για τις λίγες μεγάλες;

            Διατελέσατε Υπουργός Ανάπτυξης, απαντήστε στον Θεοφάνη, κύριε Δένδια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν έχει δίκιο ο ακροατής σας. Το διάστημα που  έμεινα,  119 μέρες περίπου, Υπουργός Ανάπτυξης, όμως προχωρήσαμε και το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από το ΕΣΠΑ και από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως και το IFG , το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη που φτιάξαμε ειδικά για αυτό, για το πρόγραμμα για την καινοτομία είναι το πιο φιλόδοξο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη για αυτό

Αντιθέτως, πολύ λίγο ασχοληθήκαμε με τις μεγάλες επιχειρήσεις δεδομένου ότι το κάνουμε, πρέπει να πω, με ωμό ρεαλισμό. Ο μεγάλος όγκος της απασχόλησης στην Ελλάδα βρίσκεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπηρετεί ο νόμος που εισηγήθηκα για τα κόκκινα δάνεια, για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων. Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις αυτός ο νόμος είναι περίπου αδιάφορος για να μην πω σχεδόν εχθρικός. Δεν τις πιάνει και δεν τον ενδιαφέρουν.

Ό,τι κάναμε, τουλάχιστον το διάστημα που ήμουν εγώ, και βεβαίως το έκανα εν γνώσει και κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, δεν είχα αυτονομηθεί, και θα συνεχιστεί, αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκεί στρέφεται η μεγάλη προσπάθειά μας, να γίνουν ανταγωνιστικές, να ενισχυθούν οι βιώσιμες από αυτές, να μεγαλώσουν, να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και να αυξήσουν το ακαθάριστο εθνικό προϊόν.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:    Τελευταίο ερώτημα από τον Φώτη. Εγώ που πληρώνω λέει 450 ευρώ ΕΝΦΙΑ, γιατί να τους ψηφίσω; Νταβατζήδες ψάχνω;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας απαντήσω.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΕΝΦΙΑ το 2015 τέλος. Δεν θα πληρωθεί.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να πάμε σε μία βασική δική μας προγραμματική θέση. Εγώ δεν πρόκειται να υπερασπίσω τον  ΕΝΦΙΑ όπως εισήχθη. Σας το λέω ξεκάθαρα. Δεν ήμουνα φιλικός προς τον ΕΝΦΙΑ.

            Είχα ασκήσει κριτική και κατ΄ ιδίαν, προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Τα έχω πει στον κ.  Χαρδούβελη. Γνωρίζει τις απόψεις μου ο Πρωθυπουργός της χώρας.

            Γιατί; Διότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος κατοχής ακινήτου. Κατά την άποψή μου, αλλά την άποψη αυτή πλέον την ενστερνίζεται και είναι η άποψη της Νέας Δημοκρατίας. Ο φόρος κατοχής, όχι ο φόρος εισοδήματος, πρέπει να πηγαίνει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και να είναι ανταποδοτικός.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:    Γιατί δεν το κάνατε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γιατί επικράτησε η ταμειακή πίεση. Η ανάγκη δηλαδή ρευστότητος στο σύστημα και στο κράτος, εξαιτίας των μεγάλων αναγκών που το ελληνικό κράτος συνεχίζει και έχει.

            Διότι, ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα κύριε Πορτοσάλτε; Όλοι μας λένε λίγους φόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους φόρους επαγγέλλεται δήθεν, αλλά δεν λένε και για λίγες δαπάνες, δεν λένε και για ένα μικρό στρατηγικό κράτος.

            Εγώ λίγους φόρους και τεράστιο κράτος δεν ξέρω να το συμβιβάσω. Αυτά πάνε μαζί. Εάν δεν μειώσω τις υποχρεώσεις του κράτους…

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Γιατί δεν το κάνατε αυτό; Γιατί δεν είπατε κρατάω εκπαίδευση, υγεία, στρατό, αστυνομία και ό,τι άλλο νομίζετε; Και κλείνω 5 Υπουργεία.

            Οι δουλειές που κάνουν, να τις κάνει ο ιδιωτικός τομέας. Δηλαδή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τι κάνει; Για να καταλάβω δηλαδή.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και όμως. Να σας πω τι έκανα εγώ, διότι το να ασκώ κριτική στους άλλους…

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Να πάρουν τη δουλειά οι γεωπόνοι και οι λοιποί, οι οικονομολόγοι που είναι έξω στην αγορά. Το αντέχει το σύστημα αυτό; Όχι, να το δοκιμάσουμε, γιατί η κοινωνία λέει πολλά.

            Η κοινωνία θέλει, όπως το λέτε,  και το δημόσιο – δημόσιο, αλλά ταυτοχρόνως να μη πληρώνει και φόρο. Κάντε το λοιπόν να δούμε τι θα ξεσηκωνόταν. Πόσα πεζοδρόμια θα ξηλώνονταν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω τι κάναμε.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Μπράβο. Ευχαριστώ πολύ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δύο χρόνια ήμουν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το ξέρετε. Μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις της ελληνικής αστυνομίας κατά 6.700. Αυτό δεν το ξέρετε. Με εξαιρετικά αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας και στο μεταναστευτικό. 

            Αυτά είναι λεφτά στον Έλληνα πολίτη.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Που πήγανε; Συνταξιούχοι είναι  αυτοί;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έφευγαν και δεν ανανεώνονταν οι θέσεις. 6.700.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Τώρα δεν ξέρω πως θα πληρωθούν οι συντάξεις βέβαια. Αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με συγχωρείτε.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:  Ναι, σας καταλαβαίνω.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Για να μειώσουμε το Δημόσιο δεν μπορούμε να τους εκτελέσουμε.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Μα, δεν είπε κανείς να εκτελεστούν.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπουργείο Ανάπτυξης: Κατάργηση αδειοδοτήσεων, το  υπέγραψε ο Κώστας  Σκρέκας αφού έφυγα εγώ, η προεργασία είχε γίνει, είχε ξεκινήσει από τον Κωστή Χατζηδλακη, τη συνέχισα εγώ. Μείωση της αδειοδότησης.

Κατά 400 άτομα. Κατά 400 άδειες. Τουλάχιστον 4.500 υπάλληλοι ασχολούνται με τις αδειοδοτήσεις. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, θέλουμε ένα χρόνο ακόμα για να εξαφανίσουμε 2.500 άδειες λειτουργίας και λοιπά.

            Από όλη αυτή την  άχρηστη γραφειοκρατία, θα εξοικονομήσουμε έργο 5.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρετε πόσα λεφτά είναι αυτά; Μειώνουμε το κράτος. Το μειώνουμε σταδιακά. Κριτική: «Δεν πήγατε αρκετά γρήγορα». Πιθανόν, αλλά κύριε Πορτοσάλτε μου λέτε έναν ακόμα που μας έκανε κριτική γιατί δεν τρέχαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις;

            Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που τολμούσαμε να εμφανίσουμε κάτι τέτοιο, ωρυόταν στη Βουλή να προσλάβουμε και άλλους.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Σε αυτό σας δικαιώνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:   Κύριε Δένδια, καλή επιτυχία σας εύχομαι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είστε καλά.

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.  Στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών ο κύριος Νίκος Δένδιας με τη Νέα Δημοκρατία.  Να είσαστε καλά.

kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ