2015-01-23 15:36:05
Φωτογραφία για Α. Σαμαράς: Αισιόδοξος για νίκη της ΝΔ-άνοιγμα στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους
"Κοσμογονική εξέλιξη" χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ υποστήριξε  ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι που τέθηκαν, η χώρα κινδυνεύει να κρατά ομπρέλα την ώρα που θα βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε χθες για τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, αλλά προφανώς δεν είχε διαβάσει τη λεπτομέρεια ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση.

«Μιλάμε για την αξιολόγηση του προγράμματος να έχει τελειώσει και αυτοί μιλάνε για το αν θα είναι στο πρόγραμμα καν», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο η χώρα είναι σε διαδικασία αξιολόγησης «δεν παίρνει φράγκο, δεν παίρνει ευρώ», ενώ σε προειδοποιητικό τόνο είπε ότι «μπορεί και σε έναν  χρόνο, την ώρα που θα βρέχουν τα λεφτά, μπορεί να μη μας βρέξει ούτε μια σταγόνα».

Εξάλλου, παρατήρησε ότι «με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη» και πως αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα.


 Αισιοδοξία για νίκη της ΝΔ            

Παράλληλα εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι στην κάλπη θα ανατραπούν τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

«Είμαι αισιόδοξος, η αλλαγή αυτή θα γίνει τις τελευταίες τρεις ημέρες, το βλέπω, υπάρχει κόσμος που δεν εκφράζεται και ανήκουν στο  δικό μας χώρο, τον ευρύτερο. Και αυτό το λέω γιατί πρώτον οι Ελληνες θέλουν την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωπαϊκό κόμμα.Ο κόσμος θέλει σοβαρότητα. Δεν μπορείς να λές ότι θα επαναφέρει το άσυλο και όσους διώξαμε από το δημόσιο με πλαστά. Ο κόσμος θέλει συνεργασίες και συμμαχίες. Εμείς είμαστε ο φιλοευρωπαϊκός κορμός. Μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν. Και έξω εμείς έχουμε συμμαχίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν.Ο κόσμος δεν θέλει να χάσει αυτά που κατάφερε με τις θυσίες του. Χωρίς Ευρώπη είμαστε χαμένοι, Εκεί είναι που είμαστε  χαμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς,  επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους ψηφοφόρους του κέντρου και του ευρύτερου χώρου να ψηφίσουν ΝΔ αν δεν θέλουν να έχουν υπουργό Μεταρρυθίσεων τον Δημήτρη Στρατούλη. Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε: «Πρώτον να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Και δεύτερον το μήνυμα που στέλνω στους κεντρώους, τους νοικοκύρηδες είναι ότι το πρώτο κόμμα θα κερδίσει τις 50 έδρες. Με μια ψήφο διαφορά θα πάει. Με όλο το σεβασμό στα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει σημασία ποιος θα έρθει τρίτο τέταρτο. Κάποιος  για παράδειγμα που ψηφίζει Ποτάμι, αφαιρεί την πρωτιά από τη ΝΔ και θα έχει υπουργό τον Στρατούλη. Πρώτο κόμμα, έχει σημασία ποιοι θα βγεί. Η ψήφος έχει να κάνει με την ελπίδα. Εγώ σαν μελισσοκόμος μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το πρόσφερα όλο στον κόσμο, δεν το σπατάλησα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ