2015-01-25 18:13:48
Φωτογραφία για Reuters: Ορόσημο για την Ευρώπη μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Ορόσημο για ολόκληρη την Ευρώπη θα αποτελέσει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ... στις σημερινές εκλογές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μία ιστορική νίκη, μια νίκη που θα οδηγήσει στην πρώτη κυβέρνηση στην Ευρωζώνη που θα είναι κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν ζητήσει ΕΕ και ΔΝΤ.

Το πρακτορείο παραθέτει και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «στην Ελλάδα επιστρέφει η δημοκρατία» και τονίζει ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο καμπής για την Ευρώπη, έπειτα από την ανακοίνωση από την ΕΚΤ του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, όπως σημειώνει το Reuters, ένα κρίσιμο ζήτημα είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να κυβερνήσει μόνος, κατακτώντας την πολυπόθητη αυτοδυναμία, ή εάν θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ όπως επίσης να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με την τρόικα αλλά και να διαγράψει το μεγαλύτερο χρέος της Ελλάδας», αναφέρει το πρακτορείο και υπογραμμίζει πως παράλληλα θέλει να αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά και να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ