2015-01-27 23:46:54
Φωτογραφία για Συνεδρίαση Εκτελεστικού ΟΝΝΕΔ: Ισχυρότερη η ΝΔ στις ηλικίες 18-34
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Συνεδρίαση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα... η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Σε μία συνεδρίαση τριών ωρών, έγινε εκτίμηση των αποτελεσμάτων και ανάλυση των δεδομένων. 

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η ηλικιακή ομάδα 18-34 ήταν η ισχυρότερη μεταξύ εκείνων που στήριξαν τη ΝΔ την Κυριακή, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε το 2004 και αποτελούσε σημαντικό στόχο της ΟΝΝΕΔ καθώς διαχρονικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κερδίζει τη μάχη των φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια αλλά αδυνατούσε να μεταφράσει την υπεροχή αυτή στις εκλογές των εθνικών εκλογών. 

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη σημαντική παρουσία των νεολαίων στις 11 ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για τη βοήθεια προς τον κομματικό μηχανισμό σε οργανωτικό επίπεδο (διαδικασίες, εκλ.αντιπρόσωποι κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου σημαντικές ενστάσεις για τη στρατηγική του φόβου που ακολούθησε η ΝΔ κατά την προεκλογική εκστρατεία, ενώ κατά την ανάλυση της παρούσας πολιτικής συγκυρίας διαγνώστηκε κενό στην έκφραση των πολιτών που κινούνται στο χώρο του Κέντρου
. Εκφράστηκε μάλιστα η αναγκαιότητα για άμεση στροφή της ΝΔ προς Κέντρο, προκειμένου να διευρυνθεί η εκλογική βάση του κόμματος σε ένα χώρο που μέχρι σήμερα δείχνει να παραμένει δίχως πολιτική έκφραση και αδυνατεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση της ΟΝΝΕΔ, είναι η πρώτη θεσμική ανάγνωση του κυριακάτικου αποτελέσματος σε κομματικό επίπεδο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης, δείγμα πως στη νεολαία της ΝΔ συνεχίζει να υπάρχει μέλλον."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ