2015-01-28 15:01:21
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικό: Εδιωξαν αμερικανικό αεροσκάφος από το τουρκικό FIR επειδή στάθμευσε στην Κύπρο
Μέχρι και οι ΗΠΑ έζησαν από πρώτο χέρι την προκλητικότητα των Τούρκων.Απαγόρευσαν σε Αμερικανικό αεροσκάφος, να περάσει από το τουρκικό FIR, και ο λόγος, ήταν ότι προηγουμένως, είχε πραγματοποιήσει στάση στην Κύπρο για ανεφοδιασμό.

ΚΥΠΡΟΣ

Pause

Current Time0:18

/

Duration Time1:28

Loaded: 0%

Progress: 0%

Fullscreen

00:00

Mute

Ανάρτηση νέου27/01/2015 20:26

Τελευταία ενημέρωση

27/01/2015 20:45

TAGS: Αμερικανικό αεροσκάφος  Τουρκικό FIRΑεροδρόμιο Λάρνακας

 

 Πέτρος Μελαϊσης

Το Αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος πέρασε από την Κύπρο και το αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό. Πραγματοποιούσε υπερπτήση προς την Ιρλανδία. Για να φτάσει όμως χρειάστηκε να αλλάξει διαδρομή, αφού οι Τούρκοι το ανέκοψαν και το υποχρέωσαν να επιστρέψει στην Κύπρο. 


Το Αμερικανικό αεροσκάφος βρισκόταν σε απόσταση 40 μιλίων στο τουρκικό FIR, όταν οι Τούρκοι ενημέρωσαν τους πιλότους πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και ότι θα έπρεπε αμέσως να κάνουν επαναστροφή. 

Για την προκλητικότητα των Τούρκων, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αμερικής, οι οποίες ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μέσω της διπλωματικής οδού. Ωστόσο δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι ήταν ανένδοτοι και το αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Λάρνακα 

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και το υπουργείο εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αμερικής έφτασε στον προορισμό του μέσω άλλης διαδρομής
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ