2015-01-28 15:04:06
Φωτογραφία για Αχαΐα: 21 αυτοκίνητα είχε κλέψει η σπείρα των Ρομά...
Έκλεβαν Ι.Χ, τα χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς για να μεταβούν σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να διαρρήξουν καταστήματα και στην συνέχεια τα έκαιγαν…!

Ο λόγος για τα πέντε μέλη της σπείρας Ρομά, που συνελήφθησαν από άνδρες της Δημόσιας Ασφάλειας Πατρών, μετά την επεισοδιακή καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή Δρέστενα Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patratora.gr, σε αποθήκη πλησίον του καταυλισμού που διέμεναν οι συλληφθέντες στην Δρέστενα, βρέθηκαν 21 κλεμμένα οχήματα δυο από τα οποία είχαν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς τα είχαν κάψει…!

Τα 19 μερικά εκ των οποίων έχουν υποστεί σημαντικές υλικές φθορές, έχουν αποδοθεί ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Η παράνομη δράση των συλληφθέντων Ρομά, εκτείνεται  από την Οβρυά Πατρών έως και το Λάππα Αχαΐας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του patratora.gr, οι δράστες επέλεγαν στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά, αφού προηγουμένως είχαν «τσεκάρει» πως δεν διέθεταν συναγερμό ή κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.


Δρούσαν ομαδικά, έφταναν στο σημείο και αφού έσπαγαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά, ενώ ένα μέλος της σπείρας, παρέμενε στο αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα μέλη «αλώνιζαν» στο εσωτερικό του καταστήματος αποσπώντας χρήματα από την ταμειακή μηχανή αλλά και εμπορεύματα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 32 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ αυτοκινήτων και καταστημάτων.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται συνολικά 10 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δυο Ρομά από την περιοχή της Γαστούνης και ενός αλλοδαπού, Βουλγαρικής καταγωγής ως συνεργοί των συλληφθέντων.

Πληροφορίες θέλουν η σπείρα να είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στην περιοχή της Βάρδας.

Να θυμίσουμε πως η σύλληψη των Ρομά, έγινε μετά από καταδίωξη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Δρέστενα, αφού προηγουμένως οι δράστες αντιλαμβανόμενοι πως παρακολουθούνται από όχημα της Ασφάλειας Πατρών, δεν δίστασαν να το εμβολίσουν και να τραπούν σε φυγή. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν της σύλληψης, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν και άρχισαν να τρέχουν στα χωράφι της περιοχής, σκαρφαλώνοντας μάλιστα και σε ελιές…!

Τελικώς εντοπίστηκαν στον καταυλισμό των Δρεστένων, όπου και διέμεναν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ