2015-01-31 10:31:35
Φωτογραφία για ΑΔΕΔΥ: Αυξήσεις με βάση το κόστος ζωής
Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που θα δοθούν το 2010, η ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθολόγιο, αλλά και η καταβολή του ΟΠΑΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Παπασπύρος, το αίτημα της ΑΔΕΔΥ είναι να δοθούν αυξήσεις το 2010 όχι με βάση τον πληθωρισμό, αλλά το πραγματικό κόστος ζωής, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το θέμα αμοιβών στο Δημόσιο με ενσωμάτωση επιδομάτων στο νέο μισθολόγιο. «Με 0,50 ευρώ την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

Οσον αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στις συντάξεις, η ΑΔΕΔΥ ξεκαθάρισε ότι είναι απόφαση που δεν μπορεί να γίνει δεκτή, με τον αντιπρόεδρο, κ. Βρεττάκο, να τονίζει ότι δεν υπήρχε κάποια δέσμευση από τον υπουργό. Για τις οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως για να εξυπηρετηθούν 160.000 αιτήσεις, απαιτούνται 650 εκατ. ευρώ, γι' αυτό και υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ.

agelioforos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΑΝΤΑΝΑ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΑΝΤΑΝΑ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ