2015-02-01 16:33:07
Φωτογραφία για Hλεία: Εμβολιασμοί κατά του μελιταίου πυρετού
Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Πλατανιά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, με θέμα την προεία του προγράμματος εμβολιασμών κατά του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων.

Στη σύσκεψη παρέστη η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Χαρίκλεια Οικονόμου, καθώς και στελέχη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Το νόσημα του μελιταίου πυρετού είναι μια εξαιρετικά σημαντική ζωοανθρωπονόσος και ως εκ τούτου, αποτέλεσε καντρική πολιτική επιλογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η ανάδειξη του σε προτεραιότητα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Απο τη σύσκεψη προέκυψε ότι με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διενέργειας του προγράμματος απο συστάσεως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπήρξε μια πολύ σημαντική προσπάθεια απο τις Υπηρεσίες, σε συνεργασία σε κάποιες περιπτώσεις και με ιδιώτες κτηνιάτρους, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο έτος (2014), οπότε και εμβολιάστηκαν περίπου 160.000 ζώα σε 3200 εκτροφές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ