2015-02-02 18:52:12
Φωτογραφία για Ο Γιάννης Καραγιάννης με την μπαλάντα «One thing I should have done» στην Eurovision 2015
Eγκαίρως διάλεξε τραγούδι για την φετινή Eurovision η Κύπρος. Το όνομα του καλλιτέχνη που πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο της εκπροσώπησης της χώρας είναι Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Βιέννη της Αυστρίας τον ερχόμενο Μάιο, έχοντας και τις ευχές των Ελλήνων οργανωμένων φαν του Ελληνικού σωματείου φίλων της Eurovision INFE Greece.

Ο Κύπριος καλλιτέχνης κατάφερε να κερδίσει με το τραγούδι «One thing I should have done», του συνθέτη Mike Connaris δημιουργού του Stronger every minute με την Lisa Andreas που τους είχε χαρίσει στο παρελθόν την 5η θέση.

Πρόκειται για μία μπαλάντα που αν και δεν βρέθηκε στην πρώτη θέση ούτε του κοινού ούτε της επιτροπής τα κατάφερε. Ο συνδυασμός των δύο βαθμολογιών του έδωσε εν τέλει την πρώτη θέση και πήρε τελικά το χρυσό εισιτήριο για την Βιέννη. Στη πρώτη θέση της επιτροπής ήταν το συγκρότημα Minus One που εντυπωσίασε με την εκρηκτική του εμφάνιση ενώ στη γνώμη του κοινού επικράτησε ο Παναγιώτης Κουφογιάννης που μάγεψε με τη φωνή του.


Ο τελικός έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Λευκωσία με παρουσιάστρια την Α. Κεραντώνη την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 το βράδυ και είχε 6 τραγούδια που το καθένα του θα μπορούσε να σταθεί στο εξωτερικό σύμφωνα με τη γνώμη των φαν του πανευρωπαικού διαγωνισμού.

Στα μέλη της επιτροπής πέραν των τεσσάρων κριτών που είχαν απαρτίσει την επιτροπή στους προηγούμενους γύρους (Παναγής-Πατρόκλου-Ολυμπίου-Τρύφωνος) προστέθηκαν και ο Bruno Berberes, (πρωήν αρχηγός της Γαλλικής Αποστολής και παραγωγός του γαλλικού The Voice) και ο Nicola Caligiore (Αρχηγός της Ιταλικής αποστολής).

Ο Γιάννης Καραγιάννης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο επερχόμενο δεύτερο ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί στην Βιέννη της Αυστρίας στις 21 Μαϊου 2015.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ