2015-02-03 01:17:18
Φωτογραφία για ΡΟΜΠΕΡΤΟ : ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ...
Ο Ρομπέρτο αναδείχθηκε κορυφαίος γκολκίπερ στα βραβεία του ΠΣΑΠ, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού βγήκε καλύτερος τερματοφύλακας της περασμένης σεζόν, στην ψηφοφορία που έγινε από τα μέλη του ΠΣΑΠ.

Στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν για να φτάσω εδώ. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ. Επίσης, τον πρώην προπονητή μου τον Μίτσελ που με στήριξε από την αρχή.

Θέλω να αφιερώσω ακόμα το βραβείο στην οικογένεια και στους φίλους μου. Αλλά και στα παιδιά μου, την Μπελίς και τον Έντσο. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και το κάνω σκεπτόμενος κι εκείνους. Κι ένα μεγάλο μέρος ανήκει και στα παιδιά μου. Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα τι να περιμένω.

Σήμερα ξέρω ότι έκανα μία πολύ καλή επιλογή που επέλεξα την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για να συνεχίσω την καριέρα μου. Κι αυτό είναι που θα κρατήσω. Σίγουρα δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έχω ως αντιπάλους τον Τσόρι και τον Μήτρογλου. Είναι ικανότατοι παίκτες και μπορούν να κάνουν... ζημιά στον αντίπαλο».


Αναλυτικά τι είπε στο περιθώριο της βράβευσής του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν για το βραβείο αυτό, θέλω να το μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου, με όλους όσους με βοήθησαν για να βρίσκομαι σήμερα εδώ, τον πρώην προπονητή μου κ. Μίτσελ, που με στήριξε από την αρχή, την οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει και με βοηθάει.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, τα παιδιά μου, που πάντα προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για αυτά. Το βραβείο αυτό ανήκει και σε εκείνους», ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει όταν ρωτήθηκε για το ποιος ποδοσφαιριστής τον έχει δυσκολέψει περισσότερο:

«Ξέρω πως δεν είναι καθόλου δίκαιο να αναφέρω ονόματα. Γιατί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε παίξει απέναντι στους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξω. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει, ειδικά σε αυτή τη θέση, πολλούς ταλαντούχους παίχτες, δεν θα μπορούσα με τίποτα να διαλέξω και θα ήταν άδικο μόνο ένα όνομα».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Ρομπέρτο μίλησε στα κανάλια της NOVA και τόνισε για τα βραβεία που πήρε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα τι να περιμένω. Σήμερα αποδεικνύεται πως ήταν πολύ σωστή απόφαση να έρθω και μπορώ να πω ότι αυτό το βραβείο είναι αυτό που θα πάρω μαζί μου, γυρνώντας πίσω».

Για το ποιος επιθετικός τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Όπως είπα και πριν είχα την τύχη με τον Ολυμπιακό, να αντιμετωπίσω κάποιους από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον Ιμπραΐμοβιτς, στα δύο παιχνίδια που παίξαμε με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και άλλους επιθετικούς: τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Από την Ελλάδα ξεχώρισα τον Παπάζογλου και τον Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης».

Για το ποιο ήταν το είδωλο του όταν ήταν μικρός: «Είχα ως είδωλο τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης. Το είδωλό μου ήταν ο Κασίγιας. Τον παρακολουθούσα από τότε που ξεκίνησα, όπως επίσης τον Κανιθάρες και τον Μπουφόν. Οι καλύτεροι τερματοφύλακες της Ευρώπης, που από τον καθένα προσπάθησα κάτι να αντιγράψω».

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού δεν θα ήθελε να έχει αντίπαλο: «Απέναντι σε κανέναν δεν θα ήθελα να παίξω, για αυτό βρίσκομαι και στον Ολυμπιακό. Όμως υπάρχουν παίκτες που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Τσόρι, όπως είναι ο Μήτρογλου, που πιστεύω πως δυσκολεύουν πολύ τους αντιπάλους».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ