2015-02-03 15:29:34
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια γυναίκα πολιτικό προτείνουν στον Τσίπρα συνεργάτες του, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αφού και άλλα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που θεωρείται η επικρατέστερη επιλογή μέχρι σήμερα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα προτείνουν να κάνει την έκπληξη και να προτείνει υποψηφία μια γυναίκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Μαριέτα Γιαννάκου, πρώην υπουργό, βουλευτή και ευρωβουλευτή της ΝΔ, πρόσωπο με πολλαπλούς συμβολισμούς και με ισχυρές διασυνδέσεις στα ευρωπαϊκά όργανα.

Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι καθοριστική η συζήτηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός αύριο με τον Γιούνκερ, τουλάχιστον αν η πρόταση του κ. Τσίπρα θα είναι ο Έλληνας Επίτροπος κ, Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του pontiki.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βολιδοσκοπήσει εδώ και καιρό για τη θέση του ΠτΔ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, αλλά είχε απαντήσει αρνητικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στην πρόταση, αλλά πάλι συνάντησε άρνηση.


Όμως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι ο συμβολισμός- ιεράρχης στην θέση του προέδρου της Δημοκρατίας αντιβαίνει με τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές ενός αριστερού κόμματος και ως εκ τούτου διαφωνούν έντονα με μια τέτοια επιλογή, ανεξάρτητα από το κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Όπως λέγεται, η βολιδοσκόπηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και σε μη πολιτικά πρόσωπα, όπως η περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται μετά από τις εσωτερικές αντιδράσεις που έχει φέρει στο κόμμα η ενδεχόμενη πρόταση στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το Προεδρικό Μέγαρο.    
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ