2015-02-04 08:20:24
Φωτογραφία για Μονάδα σε κατάσταση σοκ μετά από την τραγωδία με το F-16 - Ποιος πάει για υποστήριξη
Μια μονάδα “φάντασμα” είναι η μονάδα απ΄ όπου προερχόταν τον διθέσιο F-16 που συνετρίβη στην Ισπανία σκορπώντας τον θάνατο. Ο χαμός των δύο πιλότων έχει πληγώσει όλους τους συναδέλφους τους,ιπτάμενους και τεχνικούς που είχαν καθημερινή επαφή μαζί τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που έχει “σκοτεινιάσει” τα πάντα στον Βόλο. Οι τεχνικοί που συμμετείχαν στην αποστολή της Ισπανίας,βρέθηκαν αντιμέτωποι με εικόνες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις “βάλουν στην άκρη” .Και είναι απολύτως φυσιολογικό η ψυχολογία τους να είναι αρνητική.

Οι τεχνικοί -μηχανικοί που συνόδευαν το F -16 στην νατοϊκή αποστολή στην Ισπανία, είδαν μπροστά στα μάτια τους το αεροσκάφος να πέφτει και τους συναδέλφους τους να χάνονται. Λειτούργησαν εξαιρετικά επαγγελματικά και όλοι , έτρεξαν αμέσως ο καθένας για να εκτελέσει τα προβλεπόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις, στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος. Μόνο που αυτό το δυστύχημα είχε τόσο θάνατο και τόσο σκληρές εικόνες που είναι αδύνατον να “ξεπεραστούν” έτσι απλά.


Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στην μονάδα . Και είναι αναγκαία η στήριξη του προσωπικού για να ξεπεραστεί το σοκ που υπέστησαν οι άνθρωποί της.

Τα μηνύματα έφθασαν στην πολιτική ηγεσία και αναμένεται τις επόμενες ώρες επίσκεψη χωρίς κάμερες και δημοσιότητα. Τον ρόλο του συμπαραστάτη θα αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ και πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000 Γιάννης Ταφύλλης. Γνωρίζει την ψυχολογία των αεροπόρων και την γλώσσα τους.

Είναι βέβαιο ότι η “ψυχή” της μονάδας  ,οι άνθρωποί της δεν θα ξεχάσουν ποτέ την τραγωδία. Εξίσου σίγουρο όμως είναι ότι σύντομα θα σταθούν γερά στα πόδια τους και πάλι. Γιατί είναι άνθρωποι και έχουν κάθε δικαίωμα να λυγίζουν ,αλλά είναι και αεροπόροι .Κι αυτό είναι ειδική κατηγορία ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/monada-se-katastasi-sok-i--meta-apo-tin-tragodia-me-to-f-16/40547
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ