2015-02-05 16:36:26
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ... ΑΒΑΝΤΑΖ!
Ματς επιπέδου… Final Four απόψε στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ. Με αέρα… Πόλης και Λονδίνου για το άλμα πρόκρισης και... αβαντάζ έδρας οι ερυθρόλευκοι.

Το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο φυσικά) δίνει απόψε ο Ολυμπιακός. Στο κατάμεστο ΣΕΦ οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχονται στις 21:45 (ΝΕΡΙΤ) την πανίσχυρη και αήττητη μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ για την έκτη αγωνιστική του Top 16.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν καλά πως με νίκη θα έχουν κάνει... άλμα όχι απλώς για πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, καθώς αυτομάτως θα έχουν πάρει ένα παιχνίδι που έχασαν οι μεγάλοι τους ανταγωνιστές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Αναντολού Εφές, στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μειονεκτεί στο σύνολο των αναμετρήσεων με τη Ρωσική ομάδα, αλλά... θριάμβευσε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των ομάδων, στον τελικό της Πόλης και στον ημιτελικό του Λονδίνου και με αυτά τα παιχνίδια για οδηγό... μπορούν να φτάσουν απόψε στον θρίαμβο!


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ποντάρει στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας για να σταματήσει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης. Οι απουσίες έχουν περιοριστεί στα γνωστά προβλήματα των Παπαπέτρου και Αγραβάνη, την ώρα που στον αντίποδα πέραν του μονίμως απόντα φέτος Βίκτορ Χριάπα θα λείψει ο Άαρον Τζάκσον, αλλά επανέρχεται μετά από τρία ματς στην Ευρώπη ο Σόνι Γουίμς.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος θα βραβευτεί από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ για την προσφορά του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας δις και του πρωταθλήματος στη διετία που αγωνίστηκε στο Λιμάνι.

Το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχει αναλύσει το αγωνιστικό προφίλ της ΤΣΣΚΑ και οι ερυθρόλευκοι έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για την αναμέτρηση. Στόχος του Ολυμπιακού να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στους Μοσχοβίτες, δίνοντας βαρύτητα στην άμυνα, αναχαιτίζοντας τα ατού του αντιπάλου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει οι παίκτες του να περιορίσουν την δημιουργικότητα των Ρώσων και κυρίως τα πικ-εν-ρολ τους, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Όλιβερ Λαφαγιέτ να είναι οι παίκτες που θα αναλάβουν να σταματήσουν τη... δραστηριότητα του Μίλος Τεόντοσιτς σε οργάνωση και σκορ. Βέβαια, οι Ρώσοι διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ, με ποιότητα σε περιφέρεια και "ψηλούς", αλλά ο Σέρβος γκαρντ είναι ο "εγκέφαλος" της ομάδας τους.

Οι ερυθρόλευκοι θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματα τους και παράλληλα να... "χτυπήσουν" στις "αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ. Καλή και σκληρή άμυνα με πίεση πάνω στη μπάλα, ασφάλεια στα ριμπάουντ, γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον για το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, με ανάπτυξη κυρίως με πικ-εν-ρολ επιθέσεις, αλλά και με διάθεση να βγουν ελεύθερα σουτ, είναι ορισμένα από τα πράγματα που θα θελήσουν να κάνουν στην πράξη οι ερυθρόλευκοι.

Άπαντες στο Λιμάνι αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με σοβαρότητα. Υπάρχει τεράστιο κίνητρο και... μέγα πάθος για τη νίκη, παίζοντας μπάσκετ μπροστά σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ και με τον κόσμο του Θρύλου να αποτελεί τον 6ο παίκτη της ομάδας, με τον τρόπο που μόνο ο λαός του Θρύλου ξέρει και μπορεί!

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διαθέτει μία ισχυρή ομάδα, όντας αήττητη (με 15-0 ρεκόρ) στη Euroleague και θέλουν να γίνουν οι πρώτοι που θα τους κερδίσουν. Ενδεχόμενη νίκη άλλωστε, πέρα ότι θα δώσει αυτοπεποίθηση στους ερυθρόλευκους, θα αυξήσει και τις πιθανότητες τους για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ