2015-02-05 21:34:59
Φωτογραφία για Μαξίμου: Είμαστε αισιόδοξοι
Οι επαφές του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου με... θεσμικούς παράγοντες σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Κύπρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κυβερνητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε το κυβερνητικό επιτελείο ότι οι συναντήσεις στην Ευρώπη δημιούργησαν μια θετική εικόνα της κυβέρνησης σε Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο, ενώ παράλληλα έγινε μια πρώτη αποτίμηση της απόφασης της ΕΚΤ να κλείσει μια από τις στρόφιγγες ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της προσπάθειας εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων να ξεκινήσει την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι ομιλίες των υπουργών στις προγραμματικές εξαγγελίες, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.


Επισήμως, δεν τέθηκε επί τάπητος η συνάντηση Βαρουφάκη –Σόιμπλε, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία ότι υπάρχει διάθεση από τους εταίρους να εξευρεθεί κοινός τόπος και λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

«Είμαστε αισιόδοξοι νομίζουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα» τόνισαν οι ίδιες πηγές, ενώ σημείωναν χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει ανησυχήσει για τις τράπεζες, καθώς δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ