2015-02-06 08:25:44
Φωτογραφία για Δυναμική η συμμετοχή της Ελλάδας και στο φετινό Mobile World Congress
Με στόχο την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφάλαιου, τις συνέργειες και τη σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής, η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος στο Mobile World Congress (MWC2015), που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου.

Η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής αποστολής έγινε σήμερα, Τρίτη, στους χώρους του INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.Παρουσιάζοντας τη φετινή ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ),Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, επισήμανε τα βασικά σημεία της στρατηγικής για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που αποτελεί και το σύνθημα της επίσημης ελληνικής αποστολής (Growing the ecosystem). 

Όπως είπε, η τεχνογνωσία των μελών του ΣΕΚΕΕ από το χώρο του Mobile Internet που αποτελεί κατά γενική παραδοχή τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και πλέον ανατρεπτικό κλάδο, θα είναι βασική συνιστώσα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Βασικά στοιχεία της προσπάθειας αυτής είναι η εξωστρέφεια, η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφάλαιου, οι συνέργειες και η σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής προς όφελος της κοινωνίας.


Από την πλευρά του συνδιοργανωτή, ο Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, δήλωσε ότι «ο τομέας της καινοτομίας και των τεχνολογιών διαθέτει στρατηγικής σημασίας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας - πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία που βασίζεται στο εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και ήδη αναδεικνύεται ως τομέας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στην περσινή έκθεση, έχουμε πλέον προσθέσει τον κλάδο αυτό στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Enterprise Greece και αναπτύσσουμε δράσεις με στόχο την προώθηση του κλάδου και την υποστήριξη των εταιρειών του».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ