2015-02-06 10:50:31
Φωτογραφία για Στους 5,2 δισ. οι χρήστες κινητών έως το 2019
Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να δεκαπλασιαστεί η διακίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Έως το 2019, οι «έξυπνες» συσκευές και συνδέσεις θα αντιπροσωπεύουν το 97% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής. Τα 5,2 δισεκατομμύρια θα φθάσουν οι χρήστες κινητών συσκευών παγκοσμίως έως το 2019, ενώ περισσότερες από 11 δισεκατομμύρια θα είναι οι συνδεδεμένες συσκευές (2,8 κατά κεφαλή στην Ευρώπη). Ακόμη, έως το 2019 το βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 72% της διακίνησης δεδομένων στις κινητές συσκευές, ενώ κάθε χρήστης κινητής συσκευής θα διακινεί κατά μέσο όρο περίπου 2,8 GB ανά μήνα. 

Αυτές είναι οι σημαντικότερες προβλέψεις της ετήσιας μελέτης «Visual Networking Index» της αμερικανικής εταιρείας Cisco για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής κατά την περίοδο 2014-2019. Η συνεχιζόμενη υιοθέτηση ολοένα ισχυρότερων κινητών συσκευών, καθώς και η αύξηση των συνδέσεων μεταξύ μηχανημάτων (machine-to-machine ή M2M), σε συνδυασμό με την ευρύτερη πρόσβαση των χρηστών σε ταχύτερα δίκτυα κινητής, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για τη σημαντική αύξηση της διακίνησης δεδομένων
. Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια στροφή από τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα στα «έξυπνα» κινητά (smartphones), σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών-ταμπλετών (tablets), παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυξητική τάση της διακίνησης «έξυπνων» δεδομένων.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ η ΛΟΥΛΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ η ΛΟΥΛΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ