2015-02-06 13:53:27
Φωτογραφία για Ξεκινά σήμερα το 7ο Φεστιβάλ σάτιρας Μώμος ο Πατρεύς - Δείτε το πρόγραμμα
Για 7η συνεχή χρονιά ανοίγει η αυλαία του δημοφιλούς Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», το οποίο θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Πάνθεον», στην οδό Γούναρη και κανακάρη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Το Φεστιβάλ, που έχει καταξιωθεί ως θεσμός και έχει αγκαλιαστεί από το κοινό, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», το οποίο είναι η ψυχή της διοργάνωσης κάθε χρόνο. Επίσης ο «Μώμος» τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ) όπου προίσταται ο Ερρίκος Μπελιές.

Ήδη η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται με γοργούς ρυθμούς στο ταμείο του «Πάνθεον» καθημερινά τις ώρες 18:00-21:00. Πληροφορίες καθημερινά: 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 2610-325778 & 6955-514155.


Τιμή εισιτηρίου ανά μέρα: 5 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές μείωσαν το φετινό εισιτήριο από 8 ευρώ που ήταν πέρυσι σε 5 ευρώ ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι του θεάτρου και της σάτιρας να παρακολουθήσουν και τις 2 μέρες του φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο «Αφιέρωμα στη Σάτιρα» θα γίνει παρουσίαση του ερασιτεχνικού θιάσου «Αστούρθοι» από την Αθήνα με την παράστασή του «Αλυσίδες για κουνούπια». Οι «Αστούρθοι», μία πολύ ταλαντούχα ομάδα που συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και πέρυσι κέρδισαν το βραβείο κοινού στον «Μώμο» θα παρουσιάσουν ένα best of από τα πρωτότυπα, σατιρικά θεατρικά τους σκετς που οι ίδιοι ετοιμάζουν, γράφουν και ανεβάζουν!

Το δε Σάββατο 7 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί η σπονδυλωτή παράσταση «Μώμος 2015» των διαγωνιζόμενων θεατρικών δεκάλεπτων των συμμετεχόντων ερασιτεχνικών θιάσων με σατιρικές «γέφυρες» που θα παρουσιάσει η ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ».

Αξίζει να προστεθεί πως οι φετινές «γέφυρες» όπως τις εμπνεύστηκε η ομάδα του Ρεφενέ και ο Γιάννης Γεωργακάκης (ο οποίος είναι και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων) θα είναι θεατροποιημένα μουσικά κινηματογραφικά κομμάτια που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως από τον «Νονό», το «Η Ζωή είναι Ωραία», «Ροζ Πάνθηρας», «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», «Η γέφυρα του ποταμού Κβάι», «Stand by me», "Oι Δρόμοι της Φωτιάς", με την μουσική του δικού μας Βαγγέλη Παπαθανασίου, κ.α.

Πρόεδρος της ομάδας του "Ρεφενέ" είναι ο Θόδωρος Στεφανίδης.

Το πρόγραμμα του διημέρου αναλυτικά έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΑΤΙΡΑ

Παρασκευή 6/2/2015 ώρα:21:30

Παρουσίαση του ερασιτεχνικού θιάσου «Αστούρθοι»

Παράσταση: «Αλυσίδες για κουνούπια» από τον ερασιτεχνικό Θίασο «Αστούρθοι»/Αθήνα.

Ο έρωτας ασφυκτιά κάτω από τα δεσμά των αλυσίδων που ψωνίζουν οι ήρωές μας σε πολύ καλές τιμές. Ο Νίκος και η Μαίρη, ο Απόστολος και η Ευτέρπη, οι ένοπλοι αντάρτες Αντωνάκης και Τέτα, ο Βλαδίμηρος και η Ελπινίκη, αλλά κυρίως ο Κούλης και η Κική, είναι κάποια από τα ζευγάρια που αγωνιούν να ξεπεράσουν τα ταμπού της εποχής, τις προκαταλήψεις των γονιών και τις θερμοσιφωνικές δυσλειτουργίες. Στην παράσταση ωστόσο, αλυσίδες δεν υπάρχουν μόνο στον έρωτα αλλά και στα όνειρα, στους μισθούς, στα περουκίνια και στα κουνούπια.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πουλής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντίνα Μαυρίδου

Κατασκευές: Ιρίνα Τσβέτοβα

Φωτογραφίες: Αννέτα Κοτσάλη

Μουσική επιμέλεια: ΑλεξάνδραΒλάχου

Κείμενα: Βασίλης Καρατζάς, Χρήστος Καράτσαλος, Νατάσα Κολομβότσου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ΜαρίαΠερρή.

Παίζουν οι: Ελισσαίος Βλάχος, Αλεξάνδρα Βλάχου, Δημήτρης Βουτσής, Χρίστος Καρλαύτης, Αννέτα Κοτσάλη, Μαρία Πετροπούλου, Ρηγούλα Σιαπλαούρα, Ιρίνα Τσβέτοβα, Γιώργος Χριστιανός.

Θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα: «Χτυποκάρδια στο φέρετρο», «Όπλα», «Χρυσή Ευκαιρία», «Ορθολογίες», «Υδραυλικός», «Συνέντευξη εργασίας».

Ακολουθεί απονομή αναμνηστικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΩΜΟΥ 2015»

Σάββατο 7/2/2015 ώρα:20:00

Η φετινή ιδέα των σατιρικών «γεφυρών» που θα παρουσιάσει η ομάδα του «Ρεφενέ» βασίζεται στη μουσική που γράφτηκε για τον κινηματογράφο. Αγαπημένα μουσικά θέματα δηλαδή, από ταινίες του Χόλυγουντ, εμπνέουν σατιρικά δρώμενα που θα εισάγουν με τον καλύτερο τρόπο κάθε διαγωνιζόμενο δεκάλεπτο. Πιο αναλυτικά, η σειρά παρουσίασης των ομάδων και το θεατροποιημένο μουσικό θέμα που θα τις εισάγει, έχουν ως εξής:

1.The Godfather (1972 Love theme) / Nino Rota

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Θ.Ε.Α.Τ.Ο. με το δεκάλεπτο "Το δώρο" Α. Τσέχωφ

2.The Good, the Bad and the Ugly (1966) / Ennio_Morricone

ΡΟΔΟΣ Θεατρική Ομάδα "Τρίο Μπαστάρντι" με το δεκάλεπτο

"Τρίο Μπαστάρντι" του Α. Αρχοντάκη ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

3.The Bridge on the River Kwai (1957 Colonel Bogey March) / Malcolm Arnold

ΦΙΛΙΑΤΕΣ Πολιτιστικός Σύλλογος Κέντρου Νεότητας Φιλιατών Θεατρική Ομάδα Φιλιατών με το δεκάλεπτο «Αρμένικη βίζιτα» Α. Τσέχωφ

4.La vita e bella (1997) / Nicola Piovani

ΔΙΣΤΟΜΟ Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια" με το δεκάλεπτο

«Οι πρωτευουσιάνοι» (απόσπασμα από το έργο "Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ι. Καμπανέλλη

5.The Lion King (1994 The lion sleeps tonight) / Solomon Linda

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Θεατρικό Εργαστήρι «Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας»,

του Ν.Π. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού με το δεκάλεπτο «Λάθος πάτωμα»

Γ. Πετρινόλη ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10 ΛΕΠΤΩΝ

6.Stand by me (1986) /‎Ben E. King

ΤΡΙΠΟΛΗ Ν. Αρκαδίας Θεατρική ομάδα Τρίπολης με το δεκάλεπτο

"Μπαμ ηκούσθη στον αέρα" (Γ. Δάλκου) ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

7.Pink Panther (1964) /Henry Mancini

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Πειραματική Θεατρική Σκηνή Ηγουμενίτσας

με το δεκάλεπτο "Η σταγόνα" ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

8.Chariots of Fire (1981) / Βαγγέλης Παπαθανασίου

ΑΙΤΩΛΙΚΟ Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» με το δεκάλεπτο “Πρόταση Γάμου” Α. Τσέχωφ (απόσπασμα)

9.2001 Space Odyssey (1968 Also sprach Zarathustra) / Richard Strauss, Alex North

ΠΑΤΡΑ Θεατρική Ομάδα Ένωσης Καλαβρυτινών "Ταξιδευτές της πρόζας" με το δεκάλεπτο “Η πώληση της Αθηνάς” Ν. Λάσκαρη (απόσπασμα)

10.Pulp Fiction (1994 Misirlou) / Νικόλας Ρουμπάνης,Dick Dale

ΑΙΓΙΝΑ Μορφωτικός Σύλλογος "Ο Καποδίστριας" με το δεκάλεπτο "Γειτονιά" του Γ. Μαρίνου ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

11.The Blues Brothers (1980): 1) Peter Gunn Theme και 2) Everybody needs somebody to love/ Solomon Burke

Χαιρετισμός ομάδων.

Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία κοινού, η απονομή αναμνηστικών και του «Βραβείου Κοινού» (στο οποίο δεν συμμετέχει η πατρινή ομάδα).
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ