2015-02-06 15:52:50
Φωτογραφία για Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση
Ολα τα περιθώρια θα εξαντλήσει η ελληνική κυβέρνηση στη διπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται ηχηρή, μετά το χθεσινό Euroworking group το οποίο έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και ζητησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup και θα επισημοποιηθεί στις 16 του μήνα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών:

Στο Euroworkin group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσειςΟ Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλουςΔεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η Κυβέρνηση.Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ είναι πράξη υποταγήςΑκόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.Θα έχουμε νέα πρόταση που θα την φτιάξουμε στο κυβερνητικό συμβούλιο.Θα έχουμε έτοιμο το φάκελο στο EurogroupΣτόχος χρηματοδότηση γέφυρα αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι νέο δάνειοΣτόχος παραμένει η παραμονή στην ευρωζώνη


Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για το δραματικό παρασκήνιο στην ελληνική κυβέρνηση:

«Ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε ο,τιδήποτε βασίζεται στο παλαιό πρόγραμμα διάσωσης, στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας». Αυτά υποστηρίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στον Guardian περιγράφοντας τις γραμμές που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στην κρίσιμη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας και προσθέτει:

«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα συμφωνήσει σε οτιδήποτε σχετίζεται με το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης στο επόμενο Eurogroup. H Ελλάδα θα ζητήσει από το κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μια ''συμφωνία γέφυρα'' μέχρι να παρουσιάσει το δικό της ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα αναμένει ότι οι εταίροι της θα τηρήσουν σκληρή στάση, ότι θα ζητήσουν από την Αθήνα να τηρήσει τις προηγούμενες συμφωνίες και να επεκτείνει το πρόγραμμα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ