2015-02-06 23:23:22
Φωτογραφία για ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ : ΟΤΑΝ Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Ο ηγέτης και αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, εξηγεί στο "gazzetta.gr" πως η ανώμαλη... προσγείωση από την Εφές Αναντολού, επανέφερε τους ερυθρόλευκους στο σωστό δρόμο και δηλώνει ότι η άμυνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, δείχνει την ταυτότητα της ομάδας.

Αναλυτικά Πετυχαίνοντας τους 8 (8/8 βολές) από τους τελευταίους 11 πόντους του Ολυμπιακού και συνολικά 14 από τους 19 που σκόραρε εναντίον της ΤΣΣΚΑ, στο 2ο μέρος κι όλα αυτά μαζί με 5 ασίστ, ο 32χρονος διεθνής γκαρντ έβαλε για μία ακόμη φορά την σφραγίδα του στην σημαντικότερη και πιο πειστική νίκη των ερυθρόλευκων στην εφετινή Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε με 84-76 την μέχρι χθες αήττητη στην διοργάνωση “ρωσική αρκούδα” και πλέον, έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου της, που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέϊ-οφ.

Ο λόγος για τον Βασίλη Σπανούλη, που μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στα ευεργετικά αποτελέσματα της καθαρής ήττας των ερυθρόλευκων από την Εφές Αναντολού την προηγούμενη εβδομάδα και στο κίνητρο που έδωσε στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, η κόντρα με την για πολλούς ισχυρότερη ομάδα της διοργάνωσης, που έχει την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας.


Διαβάστε τι λέει για τη συνέχεια και πως σχολιάζει τους Ντάνστον και Χάντερ σε αντιδιαστολή με τον πρώην “ερυθρόλευκο”, Κάϊλ Χάϊνς.

Τελικά, η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας, έφερε ευεργετικά αποτελέσματα;

«Όταν νικάς συνέχεια, είναι λογικό κάποια στιγμή να εφησυχάζεις, κάτι που συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι με την Εφές... Δεν μας άρεσε καθόλου ο τρόπος που παίξαμε στην Κωνσταντινούπολη και ο οποίος μας στοίχισε την ήττα, αλλά στον αθλητισμό δε γίνεται να κερδίζεις συνέχεια! Καμιά φορά όμως, μία ήττα μπορεί να είναι σημαντικότερη από μία νίκη γιατί σε επαναφέρει στην πραγματικότητα...»

Αυτή η νίκη όμως μοιάζει να έχει πολλαπλή σημασία, υπό την έννοια ότι “πιάσατε” την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή του ομίλου και έχετε τη διαφορά του +8, ενώ σας δίνει πλεονέκτημα απέναντι στις δύο τούρκικες ομάδες που έχασαν εντός έδρας από τους τη ρωσική ομάδα...

«Αυτό θα φανεί στην πορεία, γιατί έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε στο Top-16... Το σημαντικότερο είναι ότι πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης και ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για να κατακτήσει τον εφετινό τίτλο και πλέον κοιτάμε, με την ίδια σοβαρότητα, τα παιχνίδια με την Κηφισιά και τη Νίζνι.»

Ότι δεν κάνατε στο 2ο ημίχρονο με την Εφές, που έπαιξε πολύ “ξύλο” και εσείς δεν ανταποκριθήκατε, το κάνατε απόψε (χθες);

«Δεν πιστεύω ότι δεν ανταποκριθήκαμε, απλά δεν είμαστε έτοιμοι γι‘ αυτό ματς! Η Εφές φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι κι εμείς μπήκαμε στο γήπεδο, πιο εφησυχασμένοι με το 4/4 και με τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχαμε κάνει τον τελευταίο μήνα στην φάση των “16”... Κάπου χαλαρώσαμε, δεν είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, κάναμε λάθη στην επίθεση και χάσαμε δίκαια...»

Η σημερινή εικόνα, πάντως, ήταν τελείως διαφορετική;

«Με την ΤΣΣΚΑ, θέλαμε να δείξουμε ότι δεν χάσαμε την ταυτότητά μας, ότι μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι στην καλύτερη επίθεση και ότι ο αγώνας της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν μία κακή παρένθεση...»

Αυτή η νίκη είναι ένα βήμα προς την πρόκριση στα πλέϊ-οφ ή προς το πλεονέκτημα της έδρας;

«Προς την πρόκριση! Όταν την εξασφαλίσουμε στο 100%, θα κοιτάξουμε και το πλεονέκτημα της έδρας...»

Φτάσαμε πάντως, σχεδόν στα μισά του Top-16 και ο Ολυμπιακός, μαζί με την Ρεάλ, έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της Ευρωλίγκα (13-3), πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ (15-1)... Τι λέει αυτό για τις εφετινές δυνατότητες της ομάδας;

«Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, γιατί είναι ίδιον του Έλληνα να ενθουσιάζεται υπερβολικά στις μεγάλες νίκες και να απογοητεύεται στις ήττες... Οπότε ας κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι και ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί ο προορισμός μας είναι ακόμη μακρινός...»

Πριν από την έναρξη του αγώνα, είδαμε την διοίκηση να τιμάει τον Χάϊνς για την προσφορά και τον κόσμο να τον αποθεώνει... Αν πέρυσι, τα... παπούτσια του Κάϊλ “γέμισε” σε μεγάλο βαθμό ο Ντάνστον, φέτος στο πρόσωπο του Χάντερ, βρήκατε άλλον ένα παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά;

«Δεν είναι ωραίο να μπαίνεις σε τέτοιους είδους συγκρίσεις, ειδικότερα όσον αφορά σ’ έναν παίκτη που έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες! Και ο Μπράϊαντ (Ντάνστον), πάντως, αλλά και ο Οθέλο (Χάντερ), δίνουν φοβερή ενέργεια και απόψε (χθες), έκαναν φοβερή δουλειά, όπως κι όλα τα παιδιά... Για να νικήσεις μία ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ, χρειάζεσαι τουλάχιστον 7-8 παίκτες να παίξουν καλά, γι‘ αυτό και τα καταφέραμε...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ