2015-02-09 10:28:14
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΓΕ ΣΑΝ ΧΑΡΟΥΠΙΑ... ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ!
Tρομερός και πάλι ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει στο "sportdog.gr" όσα έγιναν χθες και σχολιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Θα σας ξαφνιάσω με αυτά που θα πω σήμερα. Θα τα χώσω σε άσχετους με το ποδόσφαιρο σπίκερς και δημοσιογράφους που έλεγαν ότι ο Αναστασιάδης έπρεπε να κάνει εκείνο ή το άλλο, ότι δεν έκανε τίποτα κ.λπ.. Ρε με τον Ολυμπιακό έπαιζε, με θηρίο έπαιζε! Από κακή κατάσταση ερχόταν. Πολύ καλά τα πήγε ο Αναστασιάδης σε αυτό το ματς. Έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει. Γλίτωσε τη διάλυση και το ξύλο στην Τούμπα. Και το λέω εγώ που τον έχω κριτικάρει άγρια στα προηγούμενα ματς.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σαν ομάδα, με πιο καλούς παίκτες, με πιο γρήγορη ομάδα. Παίζει έξυπνα ο Περέιρα, όχι με αφέλεια όπως ο Μίτσελ, προσέχει την άμυνα, δεν ξαμολιούνται μπροστά, σφίγγει τις γραμμές, από το πρώτο ματς είχε φανεί η αλλαγή στην τακτική. Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι. Κι αν ήταν πιο καλός στην τελική ενέργεια θα είχε βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Τους έσωσε ο Ιτάνζ και οι χλιαρές εκτελέσεις του Μήτρογλου. Ο περσινός Μήτρογλου τέτοια γκολ δεν θα τα έχανε.


Ο Σαντάνα έδειξε πάλι ότι αν ένας παίκτης είναι καλός, δεν έχει ανάγκη χρόνο για προσαρμογή. Παίρνει τη φανέλα σπίτι του κατευθείαν. Δέσανε με τον Σιόβα.

Εγώ διαφωνώ σε ένα πράγμα με τον Περέιρα για την Τούμπα. Δεν έπρεπε να αφήσει έξω τον Ντουρμάζ. Ο Αφελάι δεν μου αρέσει, τα έχω πει πολλές φορές, τα είδατε και στην Τούμπα, ένας παίκτης που δεν πλευροκοπεί, δεν μπουκάρει, δεν σουτάρει. Ο Ντουρμάζ θα έπαιζε καλύτερα.

Σωστά έκανε τις αλλαγές στο 73΄ ο Περέιρα διότι είχε εκνευριστεί ο Τσόρι, φρέσκαρε τον Ολυμπιακό και ήταν καλοί αυτοί που μπήκαν, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Φορτούνης. Ανεβαίνει ο Φορτούνης, γίνεται πιο γρήγορος και πατάει πιο γερά από πριν, όμως για να φτάσει να γίνει παίκτης κλάσης πρέπει να κάνει αυτό που θα του πω: Μην αρκείσαι μόνο στις πασούλες και στην καλή σου τεχνική. Πρέπει και να πατάς περιοχή, να σουτάρεις.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το νταμπλ ασυζητητί, δεν μπορεί να τον κοντράρει ο Παναθηναϊκός με αυτό το υλικό. Άξιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά το υλικό φτωχό.

Είδατε μια φοβερή ενέργεια που έκανε ο Ομάρ από δεξιά; Τους πέρναγε σαν χαρούπια επί δεκάδες μέτρα και δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Τους ξεφτίλισε. Εγώ αυτόν -δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω- θα τον έβαζα δεξί χαφ εξτρέμ. Έχει τέτοια τρεξίματα και τέτοια ταχύτητα, είναι και νεαρός, που θα μπορούσε να θυμίζει Τζόρτζεβιτς! Η φάση αυτή μού θύμισε Τζόρτζεβιτς, κι εκείνος από μπακ ξεκίνησε στον Πανηλειακό. Φανταστείτε τον Ομάρ να μην έχει ανάγκη να μαρκάρει ως μπακ, και να ξεκινάει τις κούρσες του από το ημικύκλιο της σέντρας, χωρίς τις μεγάλες επιστροφές που πρέπει να κάνει τώρα.

Ο Νομπόα που μας είχαν πρήξει, αργός, στο κέντρο του ΠΑΟΚ ένας έτρεχε για όλους και αυτός ήταν ο Κάτσε. Προσπαθούσε μόνος του ο Κάτσε να τα βάλει με τους χαφ του Ολυμπιακού που είχαν υπεροπλία ως καλύτεροι παίκτες. Τρέχανε και πρεσάρανε οι χαφ του Ολυμπιακού, και ο Μανιάτης και ο Κασάμι και ο Τσόρι, ενώ από τον ΠΑΟΚ εκεί έτρεχε μόνο ο Κάτσε.

Ο Αναστασιάδης άμα έπαιζε με αυτά τα μυαλά και με αυτήν την προσεκτική τακτική πιο πριν, δεν θα είχε ξεφτιλιστεί στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη, στα Γιάννενα κ.λπ.. Έπρεπε να φάει τα χαστούκια για να προσγειωθεί. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός ενώ ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Υπάρχει διαφορά. Το ξαναλέω, με Αθανασιάδη και με Σαλπιγγίδη πρωτάθλημα δεν παίρνεις ποτέ.

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων που με αυτό το υλικό είναι 2οι στη βαθμολογία, μόνο 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Με τον Μπούρμπο δεξί μπακ ρε, και με τον Χουχούμη αριστερό μπακ. Και με το Λαγό στα χαφ.

Έχει κάνει λάθη ο Αναστασίου, αλλά αυτοί που ζητούσαν την απόλυσή του είναι άσχετοι από μπάλα. Εγώ τον είχα στηρίξει σε αυτό το θέμα γιατί μου αρέσει το δίκαιο. Ο Παναθηναϊκός με αυτό το υλικό, δεν θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με οποιοδήποτε προπονητή.

Καλά έκανε και πέταξε έξω τον Μέντες και τον Δώνη, όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να τρέχεις κύριε.

Ο Ζέκα αλώνιζε στο κέντρο, είναι κρίμα να αναγκάζεται να τον γυρίσει δεξί μπακ επειδή κάνει τα λάθη ο Μπούρμπος. Ο Πράνιτς δεν μπορεί να κάνει το δεκάρι, δεν προσφέρει αυτά που χρειάζονται, ο δε Λαγός μέτρια πράγματα. Με αυτό το κέντρο πού πας;

Οι σέντερ μπακ του έχουν δέσει, ο Κροάτης με τον Ταυλαρίδη, από την πρώτη στιγμή που έγινε αυτή η μεταγραφή είπα ότι αυτή η μεταγραφή θα βγει πολύ καλύτερη απ΄ ότι νομίζει ο κόσμος.

Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟ αλλά ας όψεται ο Παναιτωλικός που ήταν χάλια. Ομαδούλα ήταν σε αυτό το ματς ο Παναιτωλικός, λες και τους είχανε δεμένους πίσω με σπάγκους. Δεν έβγαιναν μπροστά καθόλου, αργή ανάπτυξη, όταν πήγαινε να βγει λίγο μπροστά τους έπνιγε ο Παναθηναϊκός για πλάκα. Μόνο όταν έφαγε το γκολ πήγε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και έδειξε πόσο λάθος ήταν που φοβήθηκε τόσο το ματς. Δεν ξεμυτούσαν καθόλου πριν, αντί να χτυπάνε σαν σαϊτες στην κόντρα.

Ένας προπονητής που κάνει καλή δουλειά φέτος και δεν τον αναφέρουν, είναι αδικημένος, είναι ο Πετράκης στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Και ένα σχόλιο για την Ατλέτικο. Τέτοιο ξεβράκωμα η Ρεάλ, δεν θα το ξεχάσει, έφαγε 4 γκολ από την Ατλέτικο που για πολλά χρόνια της είχε πάρει τον αέρα, είχε κόμπλεξ πολύχρονο παλαιότερα η Ατλέτικο κόντρα στη συμπολίτισσά της. Όμως ο Σιμεόνε τον ξεβράκωσε τον Αντσελότι με το 4-0. Έλα μωρέ με τον Αντσελότι, ότι και αν λένε οι καναπεδάκηδες, εγώ θυμάμαι ότι όταν είχα πάει να τον παρακολουθήσω 2 μήνες στο Μιλάνο, δεν είχα κρατήσει τίποτα. Είναι ο πιο τυχερός και διαφημισμένος προπονητής. Τον περιέλαβε ο Σιμεόνε με ένα φοβερό 4-4-2 και τον κονιορτοποίησε στο κέντρο του γηπέδου. Και μην ξεχνάμε ότι πέρσι με πολύ υποδεέστερο υλικό η Ατλέτικο Μαδρίτης, με πολύ φθηνότερο μπάτζετ -το μισό- από τη Ρεάλ Μαδρίτης, του πήρε το πρωτάθλημα του Αντσελότι ο Σιμεόνε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ