2015-02-10 12:25:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης για υπαίθριες ψησταριές της Τσικνοπέμπτης
Να τηρηθεί η υγειονομική νομοθεσία ζητά από τις εισαγγελικές αρχές ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής με αφορμή τις υπαίθριες ψησταριές που στήνονται την Τσικνοπέμπτη.

Στην επιστολή - καταγγελία του ο Σύλλογος επισημαίνει πως οι παράνομες ψησταριές εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ όπως αναφέρει "άλλο είναι το έθιμο της κατανάλωσης ψημένων προϊόντων κρέατος και άλλο η εκμετάλλευση του εθίμου από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι στην όλη γιορτή και έθιμο βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος ακόμα και της υγείας του καταναλωτή. Φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε διάφορα καταστήματα από βενζινάδικα έως συνεργεία, από περίπτερα έως άτομα , που βρίσκοντας την ευκαιρία να πουλούν προϊόντα ψημένου κρέατος, σε βάρος γειτονικών επιχειρήσεων που έχουν αυτό το αντικείμενο δουλειάς".

Επίσης θίγουν και το ζήτημα που επικρατεί σε σχολεία της Πάτρας."Για παράδειγμα όλα σχεδόν τα χολεία με πρωτοβουλία του διευθυντή ή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα τελευταία χρόνια προμηθεύονται με χρήματα μαθητών αγνώστου προελέυσεως προϊόντα κρέατος, αφού δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο
. Με διαπραγμάτευση την τιμή πρωτίστως να είναι η πιο χαμηλή, συνήθως χωρίς παραστατικά ή μια απλή απόδειξη που πιθανόν και να μην αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Στη συνέχεια τα σκευάσματα στοιβάζονται εκτός ψυγείων καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες υποδομές και στο τέλος ψήνονται σε πρόχειρες ιδιοκατασκευές, σκουριασμένες πολλές φορές".

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: "Tα Καταστήματα Εστίασης και Αναψυχής ελέγχονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, είναι υποχρεωμένα να τηρούν τους υγειονομικούς όρους σε όλα τα στάδια της διαδικασίας έως την διάθεση των προϊόντων, που προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό, ειδάλλως έχουν τις επιπτώσεις που προβλέπονται, όπως για παράδειγμα κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων, ποινική δίωξη, αυτόφωρο και πρόστιμα. Αυτό ζητάμε και από τις αρχές να εφαρμόσουν τα δέοντα στους τυχόν παραβάτες της υγειονομικής νομοθεσίας".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ