2015-02-10 14:02:05
Φωτογραφία για It’s a girl! Γεννήθηκε το πρώτο κορίτσι της οικογένειας Λόρι μετά από δύο… αιώνες αγόρια!
Η τελευταία φορά που ένα μέλος της οικογένειας Λόρι στο Μέιντστοουν του Λονδίνου ανακοίνωνε… «it’s a girl», η Αγγλία ετοιμαζόταν για πόλεμο με τον Ναπολέοντα, ο Αβραάμ Λίνκολν να γίνει ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ και το αυτοκίνητο δεν υπήρχε ούτε καν ως ιδέα στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Για την ακρίβεια γεννήθηκε το 1809, τον ίδιο χρόνο που ήρθε στη ζωή και ο Κάρολος Δαρβίνος! Όταν ο Μαρκ Λόρι γνώρισε την 26χρονη σήμερα Χάνα την… προειδοποίησε ότι για έξι γενιές η οικογένεια του γεννούσε μόνο αγόρια. «Μου είπε ότι οι πιθανότητες να κάνουμε κορίτσι ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. 

Στην αρχή πίστεψα ότι επρόκειτο για μια γενετική συνθήκη που επιτρέπει σε αυτή την οικογένεια να παράγει μόνο αρσενικά σπερματοζωάρια», λέει στη «Daily Mail» η Χάνα , που ως μαία είχε τη δυνατότητα να αναζητήσει χωρίς κόπο μια εξήγηση. Τέτοια όμως δεν υπήρξε ποτέ «Στο νοσοκομείο που εργάζομαι ρώτησα γιατρούς και συμβούλους, αλλά μου είπαν ότι δεν είχαν ποτέ ακούσει ξανά κάτι ανάλογο. Κάθε φορά που μια γυναίκα συλλαμβάνει οι πιθανότητες να γεννήσει κορίτσι είναι θεωρητικά 50%-50%».


Κανείς φυσικά στην οικογένεια Λόρι δεν… εξεπλάγειν όταν το 2012 η Χάνα έμαθε ότι το μωρό που είχε στην κοιλιά της ήταν αγόρι. Ο Μαρκ έχει άλλα δύο αγόρια από τον προηγούμενο γάμο του και το τελευταίο θηλυκό στο σόι ήταν η… προ-προ-προ θεία του, Μπέσι!

Ο Μαρκ Λόρι με τους τρεις γιους του και τις δύο (πλέον) γυναίκες της οικογένειας

Η Χάνα όμως ήταν αποφασισμένη να το «παλέψει». Δεν μπορούσε να αποδεχτεί αμαχητί ότι απ’ τη μήτρα της δεν θα έβγαινε ποτέ κορίτσι, με απόφαση της… μεταφυσικής. Ετσι αποφάσισε να ακολουθήσει τη μέθοδο Σετλς, που αναπτύχθηκε απ' τον ομώνυμο Αμερικάνο γιατρό τη δεκαετία του ’60.

Σύμφωνα με αυτή υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθεί κορίτσι όταν το ζευγάρι κάνει σ.... ξ πριν την ωορρηξία και όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Η θεωρία βασίζεται στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το αρσενικό σπερματοζωάριο (Υ χρωμόσωμα) είναι πιο γρήγορο, πιο αδύναμο και έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από το θηλυκό (Χ χρωμόσωμα). Αυτό σημαίνει ότι το σ....... ξ πριν από την ωορρηξία θα πρέπει λογικά να αυξάνει την πιθανότητα σύλληψης κοριτσιού, καθώς μόνο το θηλυκό σπερματοζωάριο μπορεί επιζήσει αρκετό καιρό για να διεισδύσει στο ωάριο.

«Ζήλευα κάθε φορά που παρέδιδα ένα κορίτσι στη μητέρα του και είναι κάτι που το έχω κάνει πάνω από 200 φορές. Λατρεύω τα αγόρια, αλλά δεν μπορούσα να παραιτηθώ από την επιθυμία να ζήσω και τη σχέση μητέρας – κόρης. Το ξέρω, δεν ήταν ρομαντικό, κάναμε σ...... ξ μόνο τις πρώτες μέρες του κύκλου μου, αλλά αποδείχτηκε αποτελεσματικό», εξηγεί η Χάνα.

Παρότι έκανε τα πάντα… by the book, η 26χρονη μαία δεν πίστευε ιδιαίτερα στις πιθανότητες να κυοφορεί θηλυκό στη δεύτερη εγκυμοσύνη της, η οποία προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο. «Όταν μου το είπε ο γιατρός του ζήτησα να ξανακοιτάξει προσεκτικά τον υπερηχογραφιστή. Ο Μαρκ τρελάθηκε από τη χαρά του, έβαλε τα κλάματα θεωρώντας ότι ήταν δώρο από τον πατέρα του. Μας είχε πει ότι θα ήθελε πολύ μια εγγονή, πέθανε όμως λίγο προτού μείνω έγκυος».

Η μοναδική ανησυχία της Χάνα για την τεσσάρων μηνών σήμερα Μίλα Λόρι είναι να μην εξελιχθεί σε… αγοροκόριτσο! Με τρεις μεγαλύτερους αδερφούς, αμιγώς… αρσενικό γενεαλογικό δέντρο και πατέρα επαγγελματία γκόλφερ, ο κίνδυνος είναι θεωρητικά ορατός. Για αυτό και η Χάνα την έχει περιβάλει με κάθε λογής κοριτσίστικα ρούχα και αντικείμενα, ενώ δεν βγάζει ποτέ τη ροζ κορδέλα από το κεφάλι της.

Ο Μαρκ καμαρώνει πια ότι παντρεύτηκε μια… ιδιοφυΐα, τη μοναδική γυναίκα των δύο τελευταίων αιώνων που κατάφερε να… μετασχηματίσει το σπέρμα της οικογένειας! Η Χάνα δεν ξέρει αν ήταν η μέθοδος Σετλς αυτή που της το επέτρεψε. Είτε όμως από τύχη, είτε από… επιστήμη, αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η βούληση να σπάσει μια στοιχειωμένη παράδοση 200 ετών…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ