2015-02-11 04:58:06
Φωτογραφία για F1: Διατηρεί την υπεροχή της η Mercedes;
Το αφεντικό της Red Bull, Ντήτριχ Μάτεζιτς πήρε το προσωπικό του αεροπλάνο και... κατέβηκε μια μέρα στη Χερέθ να δει από κοντά τις δοκιμές αλλά και να μιλήσει με τα στελέχη των ομάδων του της Red Bull Racing αλλά και της Toro Rosso.

Ο Μάτεζιτς πιστεύει πως οι περσινοί πρωταθλητές διατηρούν το πλεονέκτημά τους: «Οι Mercedes είναι ακόμη μπροστά και δε βλέπω ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην κυριαρχία τους. Αν η Renault μπορέσει να μειώσει τη διαφορά στα 40 – 50 PS θα είμαστε σε θέση να τους κοντράρουμε και αυτό θα είναι επιτυχία».

Ο Νο 1 πιλότος της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο θα ήθελε όσο τίποτα μια νίκη στην πρεμιέρα της χρονιάς στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης μπροστά στους συμπατριώτες του. Αλλά κατανοεί πως αυτό δεν θα είναι εύκολο: «Περιμένουμε η Mercedes να είναι δυνατή και η Ferrari δείχνει ανταγωνιστική αν δει κανείς τους γύρους και τους χρόνους που σημείωσαν. Δεν ξέρω πόσο μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα στους αγώνες, στη Βαρκελώνη θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα αλλά σίγουρα η Ferrari, βελτιώθηκε».


Ο Φελίπε Μάσα που αγωνίστηκε επί σειρά ετών με τα χρώματα της Ferrari, από το 2006 έως και το 2013 σημείωσε: «Αν οι χρόνοι τους είναι εξίσου εντυπωσιακοί στη Βαρκελώνη τότε λογικά έχουν πλησιάσει στην κορυφή. Αλλά δεν μπορούμε ακόμη να πούμε με σιγουριά».

Η W06 Hybrid είχε την υψηλότερη τελική ταχύτητα στη Χερέθ.

Ψάχνοντας ένα δείγμα που θα τους βοηθούσε οι αναλυτές συγκέντρωσαν τις τελικές ταχύτητες των μονοθεσίων από τη Χερέθ όπως αυτές καταγράφονταν στην πίσω μεγάλη ευθεία. Είναι δεδομένο πως η τελική ενός μονοθεσίου επηρεάζεται και από το αεροδυναμικό φορτίο, το βάρος καυσίμου, την χαρτογράφηση που χρησιμοποιείται και άλλα μεταβαλλόμενα στοιχεία. Το γεγονός όμως πως τα μονοθέσια με μονάδα ισχύος Mercedes βρίσκονται στην κορυφή της λίστας καταδεικνύει ότι μάλλον ακόμη η γερμανική εταιρεία έχει το πλεονέκτημα όσον αφορά στην απόδοση της μονάδας ισχύος. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ