2015-02-11 12:42:42
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία είχε στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης.

Από την μεριά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά έχει ανάγκη η Ελλάδα, που δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι είχαν εξαρτήσεις με το παρεθλον και δεσμεύσεις έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μέχρι τώρα δεν υπήρξαν μεταρρυθμίσεις, επειδή υπήρξαν απορρυθμίσεις και «προστασία των συμφερόντων μια διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στην Ελλάδα».

O κ. Τσίπρας θέλησε να διευκρινίσει ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει «όχι με βάση το προηγούμενο της λεγομενης "εργαλειοθήκης"», αλλά με βάση την εντολή που έδωσε στην κυβέρνηση ο λαός και το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγής, κάτι που -όπως είπε- εκτός από πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι και πράξη αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι η σημερινή συνάντηση με τον κ. Γκουρία μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον ΟΟΣΑ και την Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μία μόνιμη κοινή επιτροπή συνεργασίας που θα προετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη, την αποασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι στη 13:00 μ.μ, ο κ. Γκουρία θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ