2015-02-11 16:51:10
Φωτογραφία για Κρύο και αγωνία στο Βέλγιο! Με την Ελλάδα στην καρδιά Τσίπρας-Βαρουφάκης...
Στις Βρυξέλλες το κλίμα είναι βαρύ όχι μόνο γιατί ο ήλιος είναι άφαντος,  αλλά γιατί οι εταίροι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να δεχτεί παράταση του προγράμματος.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν νωρίτερα μια εκπρόσωπος της Κομισιόν αλλά και ένας εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών, το σημερινό Eurogroup δεν θα είναι το καθοριστικό για την Ελλάδα, αλλά θα δώσει αυτό που λέμε μια πρώτη  γεύση για το που πάνε τα πράγματα με το ελληνικό θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα ούτε στο σημερινό Eurogroup, ούτε στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνοντας ότι ο προγραμματισμός που γίνεται έχει ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις στο Εurogroup της 16ης Φεβουαρίου.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στην παρούσα φάση σχέδιο Γιούνκερ για την Ελλάδα σε εξέλιξη, μίλησε όμως για εντατικές διαβουλεύσεις του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίες, όμως, δεν έχουν αποδώσει καρπούς  μέχρι στιγμής. Τέλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως όλα τα σχέδια που βρίσκονται στο τραπέζι λειτουργούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.


Επίσης, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγερ(Martin Jaeger), αφού ανακοίνωσε πως δεν αναμένεται λήψη απόφασης για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, πρόσθεσε πως το Βερολίνο ανυπομονεί να δει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα πως η Αθήνα θα πρέπει μελλοντικά να δεχτεί τακτικές επιθεωρήσεις σε αντάλλαγμα οποιασδήποτε διεθνούς βοήθειας.

Ο κ.Γιέγερ σημείωσε ότι η Ελλάδα υπόκειται στο ισχύον πρόγραμμα στήριξης, το οποίο λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και αυτό θα είναι το θέμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Εξάλλου,ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως η επίτευξη πλεονάσματος από την Ελλάδα, είναι προϋπόθεση για την πρόσβαση στις αγορές, καθώς και ότι το τωρινό ελληνικό πρόγραμμα έχει "παρεκκλίνει" για τις συζητήσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ