2015-02-11 20:17:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Πάνω από 8.500 άτομα έχουν απευθυνθεί στην ΕΚΠΟΙΖΩ για κούρεμα δανείου και διάσωση στέγης
Πάνω απο 8.500 άτομα έχουν απευθυνθεί στην ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα τα τελευταία 3 χρόνια για να διασώσουν τα σπίτια τους και να κουρέψουν τα υπέρογκα δάνειά τους που έγιναν βραχνάς στο λαιμό τους. Πρόκειται για άτομα απελπισμένα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του δανείου τους και ζουν τον εφιάλτη του πλειστηριαμού ή τουλάχιστον τον ζούσαν μέχρι τώρα αν λάβουμε υπόψη τη δέσμευση του νέου Πρωθυπουργού για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μετά τις 31/12 όταν ήρθη η απόφαση της τότε κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επέστρεψε ο εφιάλτης αυξήθηκε θεαματικά ο αριθμός των πολιτών που έσπευσαν στην ΕΚΠΟΙΖΩ αναζητώντας σανίδα σωτηρίας, γεγονός που όπως μας λέει ο υπεύθυνος της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Tάσος Νικολαδάκης, κατέδειξε την θεαματική αύξηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των Πατρινών που κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.


Άνθρωποι που με δυσκολία μέχρι πρότινος πλήρωναν τις δόσεις τους και τώρα τους τελείωσαν και τα όποια αποθέματα, μακροχρόνια άνεργοι αλλά και πρόσφατα απολυμμένοι, είναι η πλειοψηφία όσων απευθύνονται στην ΕΚΠΟΙΖΩ ζητώντας συμβουλευτική υποστήριξη.

Σε πιο τραγική θέση ωστόσο φαίνεται ότι βρίσκονται οι μικρέμποροι που είτε έχουν κλείσει είτε πρόκειται να κλείσουν τα καταστήματά τους και δεν μπορούν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες έχουν αυξήσει την πίεση προς τους καταναλωτές με εισπρακτικές εταιρείες που τους πιέζουν να υπογράψουν νέες ρυθμίσεις και να τους χώσουν πιο βαθιά στο πηγάδι της υπερχρέωσης αυξάνοντας ουσιαστικά τις οφειλές τους.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική για τις δυνατότητες του νόμου Κατσέλη και την σύνταξη της πρότασης παρουσίασης της οικονομικής και κοινωνικής τους εικόνας. Ο δικηγόρος είναι θέμα δικής τους επιλογής, ωστόσο είναι και πολλοί οι δικηγόροι που συνεργάζονται μαζί της.

Οι πιθανότητες δικαστικές δικαίωσης είναι μεγάλες όπως λέει ο κ. Νικολαδάκης και η επιτυχία αγγίζει το 90% στα καταναλωτικά και το 50-60% στα στεγαστικά δάνεια.

Τρεις τελευταίες περιπτώσεις μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ που δικαιώθηκεν δικαστικά είναι αυτή στην Αθήνα που αφορούσε οφειλέτη με πρώτη κατοικία του οποίου το δάνειο από 216.000 ευρώ κουρεύτηκε στα 173.000, στο Λαύριο με περικοπή δανείου ύψους 372.000 ευρώ στα 267.000 ευρώ και στη Νιγρήτα Σερρών με περικοπή δανείου 219.000 ευρώ στα 143.000 ευρώ και παράλληλη διάσωση και της μικρής εξοχικής κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης η ΕΚΠΟΙΖΩ αναμένει να μελετήσει συνολικά το νομοθέτημα και τις διαδικασίες απαλλαγής των υπερχρεωμένων.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ