2015-02-11 21:49:05
Φωτογραφία για Παγώνει η… Κρήτη – Χωρίς ρεύμα τα Σφακιά, κλειστοί δρόμοι και σχολεία
Παγετός έχει απλωθεί σε όλο το νησί από το απόγευμα της Τετάρτης καθώς οι... θερμοκρασίες έχουν πέσει κατά πολύ.

Από χθες το κύμα της κακοκαιρίας έχει σαρώσει και την Κρήτη δημιουργώντας αρκετά προβλήματα ενώ αρκετές περιοχές έχουν καλυφθεί πλέον με χιόνι.

Χωρίς ρεύμα παραμένει η ευρύτερη περιοχή των Σφακίων αλλά και της Καντάδου με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονται όλη την ημέρα στον δρόμο αλλά σε αρκετές περιπτώσεις εξαιτίας του χιονιού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους πυλώνες που έχουν πρόβλημα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους Κρητικούς σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας του παγετού αλλά και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διακοπές κυκλοφορίες

Στην Δυτική Κρήτη σημειώνονται τα περισσότερα προβλήματα ως προς τις διακοπές κυκλοφορίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας κλειστοί είναι οι δρόμοι:

Χανιά: Από Λάκκους (τοποθεσία Κεφάλι) έως το Οροπέδιο του Ομαλού, από τον οικισμό Τεμένια έως το οροπέδιο του Ομαλού, από τον οικισμό Έλος προς Κίσσαμο και από τον οικισμό Ίμπρος προς Σφακιά.

Ρέθυμνο: Ο επαρχιακός δρόμος Σπηλίου και Γερακαρίου καθώς και ο επαρχιακός δρόμος Αρκαδίου – Αμαρίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Σε αρκετά σημεία της Κρήτης χρειάζεται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους:

Ηράκλειο: επαρχιακή οδός Βιάννου – Ιεράπετρας και επαρχιακή οδός Ηρακλείου – Μοιρών, ιδιαίτερα στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Λασίθι: στο Οροπέδιο Λασιθίου από Άγιο Νικόλαο και από Ηράκλειο αλλά και εντός του Οροπεδίου.

Ρέθυμνο: επαρχιακή οδός Αξού – Ανωγείων και επαρχιακή οδός Γαραζού Ανωγείων.

Προβλήματα στο τμήμα ε.ο. Άνω Βιάννος-Αμιράς

Λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης υπάρχουν προβλήματα στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τον οικισμό της Άνω Βιάννου έως τον οικισμό Αμιράς. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι αρκετά ολισθηρό αφού λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών δημιουργείται παγετός και παρουσιάζει μεγάλη ολισθηρότητα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά και ιδιαιτέρα τις πρωινές ώρες μέχρι να παρέμβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. .Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού δικτύου πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστά τα σχολεία

Αρκετά σχολεία έβαλαν «λουκέτο» σήμερα στο νομό Ηρακλείου εξαιτίας του χιονιά που πλήττει από χθες την περιοχή ωστόσο δεν είναι λίγα κι εκείνα που θα παραμείνουν κλειστά για αύριο.

Συγκεκριμένα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:

Γυμνάσιο και Λύκειο Βιάννου, Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου, Δημοτικό Σχολείο Αμιρών, Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου, Δημοτικό Σχολείο Εμπάρου, Νηπιαγωγείο Εμπάρου, Νηπιαγωγεία Μοχού και Γωνιών, Δημοτικό Σχολείο Μοχού, Γυμνάσιο Μοχού, Λύκειο Μοχού.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο περιμένουμε την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Στην Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ