2015-02-11 22:12:59
Φωτογραφία για Πάτρα: Συγκέντρωση στήριξης της Κυβέρνησης στην πλατεία Γεωργίου - Δείτε φωτο
Παρά το έντονο κρύο και τις σχεδόν «πολικές» θερμοκρασίες, αρκετοί είναι οι Πατρινοί που βρίσκονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, μπροστά από το Δημοτικό θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο μίας νέας αυθόρμητης διαμαρτυρίας, συγκέντρωσης αλληλεγγύης, κάτι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το συλλαλητήριο με το σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», διοργανώνεται απόψε Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, καθώς στις Βρυξέλλες συνεδριάζει εκτάκτως αυτήν την ώρα το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα.

Η εικόνα τράβηξε πάνω της τα περισσότερα φλας ήταν εκείνη των μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κάλεσμα έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο ενώ είχαν κυκλοφορήσει και ορισμένες σχετικές αφίσες.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 6 το απόγευμα.


Στο νέο κάλεσμα οι πολίτες έχουν κατέβει στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα για να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα τερματισμού της λιτότητας ενώ την ίδια ώρα στο έκτακτο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παρουσιάζει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» που έγινε γνωστό κυρίως μέσα από το διαδίκτυο ανέφερε πως «οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής».

Πατρινοί όλων των ηλικιών βρίσκονται στην πλ. Γεωργίου, συζητούν, εκφράζουν την αγωνία τους, κάποιοι κρατούν πανό με συνθήματα ενώ από ηχεία ακούγονται και μουσικές.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ