2015-02-13 13:08:26
Φωτογραφία για Άρχισαν τα όργανα! Κ. Καραμανλής- Β. Μεϊμαράκης «έφαγαν» Σαμαρά
Ο μυστικός δείπνος του Κ. Καραμανλή με τον Μεϊμαράκη την περασμένη Τετάρτη, που αποκαλύπτει το Βήμα, σηματοδοτεί το τέλος του . Α. Σαμαρά. Δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας ακόμη και στις 19 Φεβρουαρίου που συνεδριάζει η Κ.Ο της ΝΔ.

Η μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής έγινε το ίδιο βράδυ με το δείπνο στελεχών της ΝΔ στην «Αθηναΐδα» με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου. Στην συνάντηση αυτή φούντωσαν οι πληροφορίες ότι τα στελέχη αυτά προετοιμάζουν την αλλαγή ηγεσίας. Και στα δύο δείπνα εξεφράσθη ο φόβος μήπως η ΝΔ ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα της από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση Καραμανλή- Μεϊμαράκη οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα προκειμένου η παράταξη να μείνει ενωμένη. Συμφώνησαν ότι πρέπει να αλλάξει η ΝΔ τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε επίπεδο στελεχών και προσώπων.


Τις τελευταίες μέρες Καραμανλής και Μεϊμαράκης έχουν συχνές τηλεφωνικές επαφές. Συμφώνησαν να μην γίνουν βιαστικές κινήσεις και ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί ξανά στο χώρο του κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να παραστεί στο δείπνο της κ. Γιαννάκου, επικαλούμενος την κρισιμότητα του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega είπε ότι «δεν φάγαμε Σαμαρά, αλλά σαλάτα με χοιρινό», όταν ρωτήθηκε σχετικά για το δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου.

Και πρόσθεσε: «Όχι δεν φάγαμε Σαμαρά, αλλά σαλάτα, χοιρινό και γλυκό για επιδόρπιο. Δεν συζητήσαμε για θέμα ηγεσίας, αλλά δεν θα πω περισσότερα» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι κακό να συζητάνε στελέχη. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Είναι απολύτως σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει μια ισχυρή αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας διαμηνύοντας πως αυτή τη στιγμή τον απασχολεί τι θα γίνει με τη χώρα και όχι η ηγεσία.

Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ακραίας φτώχειας, που ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών συρρίκνωσης του ΑΕΠ, δεν απασχόλησε το κόμμα όπως θα έπρεπε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ