2015-02-13 13:09:24
Φωτογραφία για Οι τράπεζες της Ελλάδας μπορούν να λάβουν ρευστότητα ακόμη και χωρίς συμφωνία
Οι τράπεζες της Ελλάδας μπορούν να λάβουν ρευστότητα ακόμη και χωρίς συμφωνία, δηλώνει ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας

Ακόμη και ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα στήριξης με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν θα έκλεινε την πόρτα στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ενώ αυτές θα επανέλθουν στον ομαλό δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εάν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Κι αυτό γιατί η ΕΚΤ ενέκρινε το αίτημα της ΤτΕ να αυξηθεί το ποσό που μπορεί να διατεθεί μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες στα 65 δισεκ. ευρώ.

Ο Νοβότνι δεν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερειακά στο τι θα συνέβαινε εάν δεν συναφθεί ως τα τέλη του μήνα συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας. Ερωτηθείς ωστόσο εάν η έλλειψη συμφωνίας θα σήμαινε αυτόματα τη διακοπή της χρηματοδότησης μέσω του ELA, κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις ελληνικές τράπεζες, απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση».

Πηγή: huffingtonpost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ