2015-02-14 11:27:05
Φωτογραφία για Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμυγδαλέζα μετά την αυτοκτονία μετανάστη
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει το Σάββατο στην Αμυγδαλέζα, όπου το βράδυ της Παρασκευής έβαλε τέλος στη ζωή του μετανάστης από το Πακιστάν. Παράλληλα... η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα στις 10:00 το πρωί με σύνθημα «Κλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών στην ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης Μοχάμεντ Ναντίμ από το Πακιστάν αυτοκτόνησε στο κελί Α1 χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του. Όπως ανακοίνωσαν, τους τηλεφώνησε φίλος του Ναντίμ ο οποίος δήλωσε ότι διέμενε μαζί του στα Κάτω Πατήσια για μία τετραετία. Είπε ότι η κράτηση του είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ότι ηταν ανήσυχος. Το πρωί μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στην οικογένειά του στο Πακιστάν λέγοντάς τους ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί έγκλειστοι μετανάστες αντέδρασαν έντονα και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου ήταν ο αυτόχειρας.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο εξέγερσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο κατευθύνεται ιατροδικαστής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βασιλική Κατριβάνου έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και στον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ